tiistai 16. lokakuuta 2012

Kuorrutettu kukkakaali - Appelsiinia ja päärynää

Otin tänään käsittelyyn kukkakaalin. 
Kuorrutin sen uunissa paistaen.
Tarvitsin myös hiukan kuivattuja suppilovahveroita, koskenlaskijaa
kananmunia ja  emmentalia.
Lopputulos oli mehukas ja maistuva.
Jotenkin mieli teki jotain raikkaan hapokasta jälkkäriksi.
Hetken mielijohteesta syntyi appelsiini-päärynäsalaatti,
kaneli sopi mausteeksi erittäin hyvin.

Kuorrutettu kukkakaali
Appelsiini-päärynäsalaatti

1 kukkakaali n 700 g
vettä ja ripaus ruususuolaa
1 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
nokare voita
4 dl kukkakaalin keitinlientä
200g Koskenlaskijajuustoa savuporo
1 dl raastettua emmentalia
ripaus valkopippuria
2 kananmunaa
Poista kukkakaalin kanta ja kovat lehtivarret. Huuhtele ja paloittele isohkoiksi kukinnoiksi.
Keitäsuolalla maustetussa vedessä al denteksi noin 10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Liota sieniä vesitilkassa hetki ja silppua ne. Paista sieniä voinokareessa pannulla, kunnes neste haihtuu. Lisää kukkakaalin keitinliemi. Kuutioi Koskenlaskija ja lisää pannulle. Anna juuston sulaa. Lisää juustoraaste ja sekin saa sulaa liemeen. Mausta ripauksella valkopippuria.  Sekoita kananmunat kevyesti ja lisää pannulle. Vedä pannu pois liedeltä. Nosta kukkakaalikukinnot voideltuun vuokaan. Kaada pannun seos vuokaan. 
Lisää pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.


Appelsiini-päärynäsalaatti
Kuori ja kuutioi appelsiinia ja päärynää.
Makeuta turkkilainen jogurtti stevialla. Sekoita joukkoon tilkka kermaa. 
Nostele hedelmäsekoitus jälkiruokalautasille ja lisää päälle jogurttikermaa. Ripottele pinnalle kanelia.

2 kommenttia:

  1. Kukkakaali on ihanaa uunissa ja tuolla tavoin tosi herkullista.Meillä ei vielä ole satanut ja kaalit vähän kalliita,mutta kunhan alkaa sataa,,,,,,Mmm,herkullinen jälkiruoka!

    VastaaPoista
  2. Voi tämä oli niin hyvää, suppilovahverot sopivat hyvin kukkakaalin kanssa.
    Appelsiini ja päärynä sopivat hyvin keskenään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.