torstai 18. lokakuuta 2012

Uunikyljykset mehevillä juureksilla - Omenanyytti

Peesasin tänään Jamie Oliveria ja mukailin hänen uunikyljysohjettaan.
Kuvassa tämä ruoka näytti niin herkulliselta, että päädyin kokeilemaan.
Enkä pettynyt, hyvää oli.  Juureksista perunan korvasin lantulla
Lisäsin mukaan myös porkkanaa.
Koska uuni oli lämmin inspiroin omenanyytin uuniin.
Se oli jäätelön kanssa sopivaa, sokeria käytin niukasti.
Eikä se harmittanut ollenkaan, maistui silti.

Uunikyljykset
Rosmariini-valkosipuli-sitruunamarinadi
Uunijuureksia ja päärynää
Salaatti
Omenanyytti

4 possunkyljystä luineen
Marinadi
2 tl kuivattua rosmariinia
3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
6-7 rkl rypsiöljyä
1 sitruuna mehu sekä kuoriraaste
rouhittua mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset ja hiero kyljysten pintaan. 
Anna marinoitua 1-6 tuntia, marinoin 4 tuntia.

1 päärynä, iso palsternakka, 2 porkkanaa ja pala lanttua. Kuori juurekset ja päärynä. Leikkaa soiroiksi paitsi lanttu viipaleiksi.
Kumoa kyljykset marinadeineen uunivuokaan. Nostele päärynäsoirot ja juurekset mukaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita, jotta marinadi peittää kaikki.
Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.

Omenanyytti 

Pese ja poista omenoista (2 isoa) siemenkota poralla. Kotimaisia omenoita en kuorinut. Leikkaa omenat viipaleiksi. Laita pieneen uunivuokaan.
Taikinaksi sekoitin silmämääräisesti arvioiden, mitat ovat noin mittoja.
2 kananmunaa, 1 dl ruokosokeria, puoli prk ranskankermaa, 1 dl kakkuvehnäjauhoja, 1 1/2 dl mantelijauhoja, 1 tl psylliumia.
Levitä taikina omenoille. Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes omenat ovat kypsiä.
Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.