sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Piimäkakku

Saimme kutsun päivälliselle tänään. Tästä syystä hirvipaisti syödään vasta huomenna.
Laitoin eilen hirvipaistin marinoitumaan ja kypsensin sen tänään.
 Leikkasin maistiaisviipaleet ja hyvältä maistui.
Nyt on sopiva hetki postata eilinen leipomus.
Pitkästä aikaa tein piimäkakkua  ja hieman tavallisuudesta poikkeavasti.
Käytin vehnäjauhojen lisäksi myös ruisjauhoja ja rusinoiden asemasta karpaloita.
Mehevää ja maukasta tuli. Kokeilkaapa.

Piimäkakku karpaloilla

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja 
vajaa 2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
Sekoita kuivat aineet keskenään.
1 dl voita sulatettuna (tai margar)
3 dl rasvatonta piimää
1 rkl siirappia tummaa
Sekoita "märät" ainekset keskenään.
1 dl karpaloita
Yhdistä kuivat ja märät. Lisää lopuksi mukaan karpalot. Jos käytät pakastekarpaloita, ota sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
Voitele vuoka  rasvalla tai rypsiöljyllä.
Paista 175-asteessa noin tunnin verran. Kumoa jäähtyneenä.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen, MÖKILLÄ aion leipoa kerran viikossa jotain ihanaa..ja katson sulta kaikki ohjeet..:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ajatuksistasi.
    Tämä piimäkakku sopii just mökille, ei tarvita sähköisiä vispilöitä.
    Ja marjat voi lisätä metsästä suoraan.

    VastaaPoista
  3. Melody,
    Olipa hyvä huomio nuo karpalot. Minulta unohtuivat ne pois kokonaan reseptistä.
    1 dl niitä laitoin.

    VastaaPoista
  4. Kun en voi käyttää kananmunaa, niin laktoosittomasta piimästä tullee tuolla ohjeella hyvä kakku. Kopioin tämän jo koneelleni.
    Kiitos

    VastaaPoista
  5. Kun en voi käyttää kananmunaa, niin laktoosittomasta piimästä tullee tuolla ohjeella hyvä kakku. Kopioin tämän jo koneelleni.
    Kiitos

    VastaaPoista
  6. Kun en voi käyttää kananmunaa, niin laktoosittomasta piimästä tullee tuolla ohjeella hyvä kakku. Kopioin tämän jo koneelleni.
    Kiitos

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.