tiistai 30. lokakuuta 2012

Maa-artisokkakohokas ja siikafileet

Tuskailin kuhmuraisen maa-artisokan kuorimista. Voiko mikään olla vaikeampaa ?
Toivon, että joku jo keksisi, miten tämän juurikkaan kuoret saa kohtuudella pois.
Tiedän, että mukulat voi keittää ja sen jälkeen vedellä kuoret pois. En kuitenkaan lähtenyt
sille tielle. Jos joku on saanut hyvää jälkeä tällä konstilla, saa antaa palautetta.
Samoin jos jolla kulla on jo olemassa taikasauva eli mahtava kuorintaväline,  saa ilmoittaa
mistä sitä saa.
Kuorin ja kärsimättömänä ihmisenä poistin melkein kaikki pilkut. Lähes puhtaita tuli.
Olenko aivan hakoteillä, kun nimesin vuoassa kypsentämäni kuohkean soseen kohokkaaksi,.
Jos se on vuokaa, siitäkin saa huomauttaa. Joka tapauksessa lopputulos oli erittäin hyvä ja oivallinen vaihtoehto perunaruoalle.
Hapankorppurouheessa kieritellyt paistetut siikafileet maistuivat hyvin maa-artisokkakohokkaan kanssa. 

Maa-artisokkakohokas 
Paistetut siikafileet

500 g maa-artisokkaa
1 tl ruususuolaa
kuivattua persiljaa ja rakuunaa
2 kananmunaa
1 dl kermaa + 1/2 dl maitoa
Kuori maa-artisokat ja keitä ne vedessä  kypsiksi.  Soseuta. Lisää joukkoon mausteet. Sekoita munat ja kermamaito ja lisää seokseen. Soseutin tässä vaiheessa tehosekoittajalla seoksen ilmavaksi.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 170-asteessa noin 30 minuuttia.

Siikafileet, mausta fileet suolalla ja rouhitulla rose/viherpippurilla. Kierittele sen jälkeen hienonnetussa hapankorppumurskassa. Paista voissa molemmin puolin, ensin nahkapuolelta.
 

3 kommenttia:

  1. Kovastihan tuo on kohokkaan näköistä. On varmasti myös mietoa ja maukasta. Siikafileet näyttävät erittäin rapeilta ja houkuttelevilta, voin kuitella, että hapankorppu tuo pintaan tarvittavaa särmää:)

    VastaaPoista
  2. Hapankorppu sopi todella hyvin ja juuri siikafileille.

    VastaaPoista
  3. Minkälaisella työvälineellä kuorit maa-artisokat? Itsekin olen usein niiden kanssa tuskaillut ja käytännön kokemusten perusteella todennut parhaaksi välineeksi pikkulusikan tai kuten itse yleensä käytän, sahalaitaisen greippilusikan. Sillä rapsuttaen puhdistuvat pienemmätkin mutkat.
    Pia

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.