sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Omenapiiras - Ruusukaalia

Tänään haudutin uudessa kattilassani lihapataa. 
Pitää vielä kehaista tuota kattilan keraamista pintaa, 
siinä voi ruskistaa lihat hyvin. Pintaan ei tartu, ei myöskään hauduttamisen aikana.
Ostin Snellmanin karjalanpaistilihaa, mutta valmistin lihapadan palapaistin tapaan.
Jälkiruoaksi leivoin omenapiiraan perinteiseen tyyliin.
Ruusukaalit maistuivat lihapadan kanssa sopivilta.

Omenapiiras

Pohja
150 g pehmeää voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Täyte
500 g luomuomenoita kotimaisia
1 tlk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori omenat, poista siemenkota. Leikkaa lohkoiksi. Asettele pohjan päälle. Sekoita kermaviili, sokeri, muna, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kaada omenalohkojen päälle. Paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Piiras katosi aika tyystin vieraiden jälkiruokana.

Ruusukaalia pannulla kypsyttäen

Huuhtele ja poista ruusukaalien ulommat, huonot lehdet. Kypsennä kaalia vesitilkassa kiehuttaen  viitisen minuuttia.
Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka rypsiöljyä. 
Lisää pannulle ruusukaalit. Mausta suolalla ja rose/viherpippurirouheella. Silppua mukaan pari kevätsipulin vartta. 
Kypsyttele keskilämmöllä, kunnes kaalit ovat kypsiä.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on taas onnistunut omenapiiras. Todella herkullisen oloinen, hyvillä perinteisillä ohjeilla onnistuu aina.:) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kannattaa kokeilla, nopea ja hyvä.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.