keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Maksapihvit ja balsamicosipulia

Maksapihvejä olen valmistanut muutaman kerran vuodessa.
Lihatiskissä oli sen verran hyvännäköistä maksaa, josta oli kalvot poistettu,
että päädyin nyt maksaan.
Sipuliakin olen lisukkeeksi kuullottanut aikaisemmin, 
mutta balsamicosipuli oli uusi tapa, jota halusin kokeilla.
Lisukkeeksi höyrytin vesitilkassa lanttutikkuja.

Maksapihvit
Haudutetut sipulirenkaat
Höyrytetyt lanttutikut

naudan maksaa
rypsiöljyä
ruususuolaa ja maustepippuria rouheena
Haudutetut sipulirenkaat
2 sipulia
rypsiöljyä
1/2 dl balsamicoa tummaa
2 rkl  sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Kuullota niitä rypsiöljyssä muutama minuutti. Llisää balsamico, johon on sekoitettu sokeri, pannulle. Sekoita ja lisää mausteet,. Kuullota kunnes sipulirenkaat ovat kypsiä.
Haudutetut lanttutikut, kuori ja leikkaa lanttu kapeiksi tikuiksi. Nosta ne kattilaan ja kaada tilkka vettä ja lisä'ä ripaus suolaa. Höyrytä kannen alla sopivan kypsiksi. Mausta hunajalla.
Paista viimeisenä maksapihvit. Leikkaa kalvoton maksa sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista rypsiöljyssä molemmin puolin muutama minuutti. Mausta.
Huuhtele ja siivilöi pannun huuhdeliemi kastikepohjaksi. Lisää mukaan kermaa . Kiehauta kasaan. Mausta meiramilla ja maustepippurilla.
Lisukkeeksi sopii syksyn puolukoista survottu sose, joka on makeutettu kevyesti sokerilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.