Valmis hirvipaisti pääsi tänään ruokapöytään.
Valmistin kastikkeen paisto- ja marinointiliemestä.
Lisukkeeksi kypsytin juureksia, palsternakkaa ja porkkanaa.
Ensin kiehautin ja sitten pannulla maustoin ja paistoin.
Niistä tuli hyviä ja napsakoita.
Höyrytin lisäksi vielä parsakaalia.
Pakastin on marjoja pullollaan, enempää ei sinne enää mahdu,
joten on aika aloittaa tyhjentäminen.
Ripauksen verran on tämän päivän jälkeen vähemmän.
Otin vadelmia ja mustikoita trifleen ja jatkoin vielä terveysvaikutteisella
tummalla suklaalla. Sitä sopivasti pari palaa per annos.
Hirvipaisti kermakastikkeella
Juurekset ja höyrytetty parsakaali
noin 1 kg hirven kulmapaistia
Marinadi
3 dl tummaa olutta
3/4 dl etikkaa
5 kpl murskattua katajanmarjaa
10 kpl murskattua rose/viherpippuria
1 tl murskattua maustepippuria
2 murustettua laakerinlehteä
1 viipaloitu sipuli
2 viipaloitua porkkanaa
Laita liha uunivuokaan. Sekoita marinadi ja kaada lihalle niin, että se peittyy. Lisää olutta jos tarvitset. Peitä astia ja laita jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutaman kerran marinoinnin aikana.
Uunivuokaan
2 dl lihalientä kuutiosta
2 dl siivilöityä marinadia
suolaa ja pippuria
Nosta liha astiasta ja kuivaa pyyhkeellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista liha hyvin joka puolelta voissa pannulla. Laita vuokaan. Siivilöi marinadi. Kaada vuokaan marinadi ja lihaliemi. Peitä vuoka foliolla.
Kypsennä uunin 150-asteessa alatasolla noin 1- 1 1/2 tuntia.
Kastike
Kuori rasva pois paistoliemen päältä. Mittaa pannulle sopiva määrä paistolientä. Kiehauta ja suurusta esim vehnäjauhoilla. Anna kypsyä viisi minuuttia. Lisää kermaa ja jauhettua paprikaa. Tarkista maku.
Juurekset
Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne tasakokoisiksi viipaleiksi. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Kypsennä kevyesti vielä pannulla rypsiöljytilkassa. Raasta joukkoon valkosipulia.
Mausta rakuunalla ja kanelilla.
Höyrytä huuhdellut parsakaalikukinnot, mausta ripauksella suolaa.
Vadelma-mustikkatrifle
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta turkkilainen jogurtti vaniljasokerilla ja stevialla. Yhdistä kermaan.
Nostele annosmaljoihin kerroksittain kermajogurttia ja huoneenlämmössä sulaneet mustikat ja vadelmat. Lisää kerroksiin murskattua tummaa suklaata.
Siivilöi pinnalle ripaukset tomusokeria.
Eilen saimme ekat hirvenlihat pakkaseen. Jahtiporukka oli kaatanut meidän mailta edellisviikolla hirven.
VastaaPoistaTeen siitä joskus hirvipataa:)
Oi miten herkunnäköinen jälkkäri erityisesti :)
VastaaPoistaHanne,
VastaaPoistaHirvi sopii hienosti myös pataruokana pitkään haudutettuna.
Mausteinen Manteli,
Tykkään itse noista jogurttipohjaisista marjaherkuista.
Nami, kuullostaa herkulliselta. Itse kokkasin hirveä vasta ensimmäistä kertaa. Eka testi oli pata (ja tulikin herkullista), mutta seuraavaksi voisi kokeilla paistia. :)
VastaaPoistahttp://ssiiripilketta.blogspot.fi/2015/10/hirvipataa-ja-suklaataytekakkukehittelya.html