maanantai 29. lokakuuta 2012

Hedelmäsalaatti ja karpalo-valkosuklaakastike

Pakkaskelit jatkuvat edelleen. Lumi on maassa ja on liukasta.
Ostin kaupan grillistä mehevän ja vastakypsyneen broilerin.
Valmistin yksinkertaisen salaatin. Grillattu broileri maistui hyvin sopivalta  maanantairuokana.
Jälkiruoaksi sopi hedelmäsalaatti.
Päärynät olivat kypsyneet hedelmävadissa pehmeiksi, joten niiden aika oli päästä jälkiruoaksi.
Lisäsin mukaan vielä mangoa.  Kastikkeeksi valikoituivat karpalot ja valkosuklaa.

Hedelmäsalaatti karpalo-valkosuklaakastike

reilu desi karpaloita
tilkka vettä
50 g  valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Kiehuta  karpalot ja vesi hetken verran.
Paseeraa  (katso linkin takaa mitä paseeraus on) karpalot siivilän läpi kattilaan.
Lisää paloiteltu valkosuklaa kuumaan paseerattuun karpaloon.
Sekoita ja anna suklaan sulaa  tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla.
Kastike saa jäähtyä ennen tarjoamista.

Kuori päärynät ja kuutioi ne. Leikkaa mango kuutioiksi.
Kaada annoskulhoon karpalokastiketta ja lisää päälle hedelmäkuutiot.
Lopuksi raasta pinnalle valkosuklaata ja lisää muutama karpalo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.