Tänään oli oikeaa herkkuruokaa, ei sen kummempaa kuin uunissa paistetut broilerikoivet.
Broilerinkoivet kuulostavat sanottuna arkisilta, mutta sitä ne eivät nyt olleet.
Kuten tiedämme, liha on parasta luun vieressä.
Ruoka valmistui näppärästi entisajan tyylillä eli kaikki kerralla uuniin.
Jälkiruokaa tein sillä aikaa, kun broileri kypsyi uunissa.
Olin ostanut valmista sitruunarahkaa, lisäsin mukaan mustikoita.
Jotta jälkiruoasta ei tulisi liian makeaa murusteeksi sopi hapankorppu.
Mausteinen broileri ohrahelmipedillä
Salaatti
Sitruunarahka-mustikkatrifle
3 kpl (1 rs) broilerin marinoimattomia koipireisiä
1 rkl öljyä
1 rkl sisilialaista maustesekoitusta
1 tl ruususuolaa
vajaa tl mustapippuria rouheena
2 rkl puristettua sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
Ohrahelmipeti
2 1/2 dl ohrahelmiä
1/2 vihreä paprika kuutioina
7 dl kanalientä (fondista)
persiljaa
Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita öljy, mausteet, sitruunamehu ja -kuoriraaste keskenään. Hiero mausteseos broileriin. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen paistamista.
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja ripottele pohjalle ohrahelmet. Kiehauta kanaliemi. Kaada liemihelmien päälle vuokaan. Nosta päälle koipireidet. Paista 200-asteessa alimmalla tasolla noin tunti. Alenna loppuvaiheessa lämpötilaa.
Sekoitin salaatiksi pehmeää friseesalaattia ja tuoreita luumuja.
Sitruunarahka-mustikkatrifle (4 annosta)
2 prk sitruunarahkaa
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus steviajauhetta
Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi.
3 -4 ruishapankorppua murusteena
mustikoita oman arvion mukaan
Kokoa annokset maljoihin. Ensin hapankorppumuruste, rahkaseosta, mustikoita, hapankorppumurustetta, rahkaseosta ja lopuksi mustikoita murusteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.