Hieman kevyempää ruokaa tänään. Parsakaali oli jääkaapissa ja siitä innostuin keittämään keiton.
Muistelin, että en ole ennen parsakaalista keittoa kokannut. Löysin Avaruusasema-blogista
ohjeen, jota muunsin hieman tapojeni mukaan eli toisin sanoen kaappieni tarjonnan mukaiseksi.
Parsakaalikeitto
2 pientä salottisipulia (ap ohje 1 sipuli)
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä (ap oliiviöljyä)
nokare voita
600 g parsakaalia
7 dl kasvislientä fondikuutiosta (ap 5 dl vettä+1 1/2 dl kasvisfondia)
100 g Koskenlaskijaa voimakas (ap 100g sinihomejuustoa)
1 dl kermaa ( 2 dl kermaa)
1 rkl balsamicoa
1 tl sokeria
mustapippuria
Muistelin, että en ole ennen parsakaalista keittoa kokannut. Löysin Avaruusasema-blogista
ohjeen, jota muunsin hieman tapojeni mukaan eli toisin sanoen kaappieni tarjonnan mukaiseksi.
Parsakaalikeitto
2 pientä salottisipulia (ap ohje 1 sipuli)
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä (ap oliiviöljyä)
nokare voita
600 g parsakaalia
7 dl kasvislientä fondikuutiosta (ap 5 dl vettä+1 1/2 dl kasvisfondia)
100 g Koskenlaskijaa voimakas (ap 100g sinihomejuustoa)
1 dl kermaa ( 2 dl kermaa)
1 rkl balsamicoa
1 tl sokeria
mustapippuria
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä ja
pieni nokare voita kattilassa, lisää sipulit ja kuullota hetken aikaa.
Huuhtele parsakaali ja pilko sopiviksi paloiksi. Pilko myös varret ja lisää ne kiehuvaan kasvisliemeen, saavat peittyä juuri ja juuri. Keitä ne melkein kypsiksi. Lisää parsakaalin nuput. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää keittoon loput kasvisliemestä ja kuutioi mukaan juusto, anna juuston sulaa. Lisää kerma.. Soseuta keitto. Mausta balsamicolla, sokerilla ja mustapippurilla. Suolaa ei keittoni enää kaivannut. Kuumenna keitto, mutta älä anna kiehua.
Paahda pannulla auringonkukansiemeniä. Lisää keiton päälle säästyneitä parsakaalikukintoja ja auringonkukansiemeniä.
Pehmää päärynää karpaloilla
Kuori ja viipaloi pehmeää päärynää annoslautasille. Lisää mukaan karpaloita.
Kaada päälle suklaakastiketta ja notkeaa kinuskia.
Lisää keittoon loput kasvisliemestä ja kuutioi mukaan juusto, anna juuston sulaa. Lisää kerma.. Soseuta keitto. Mausta balsamicolla, sokerilla ja mustapippurilla. Suolaa ei keittoni enää kaivannut. Kuumenna keitto, mutta älä anna kiehua.
Paahda pannulla auringonkukansiemeniä. Lisää keiton päälle säästyneitä parsakaalikukintoja ja auringonkukansiemeniä.
Pehmää päärynää karpaloilla
Kuori ja viipaloi pehmeää päärynää annoslautasille. Lisää mukaan karpaloita.
Kaada päälle suklaakastiketta ja notkeaa kinuskia.
hyvännäköstä settiä. after eight on myös tosi hyvä suklaa päärynöille.kannattaa kokeilla
VastaaPoistaMukava keitto ja herkullinen jälkiruoka. olenkin keittojen ystävä.
VastaaPoistaMukava keitto ja herkullinen jälkiruoka. olenkin keittojen ystävä.
VastaaPoistaKeitot antavat kevyttä vaihtelua ruokaviikolle. Jälkiruokia tulee tehtyä usein, kun on pakastin täynnä marjoja.
VastaaPoistajones potkukelkka,
VastaaPoistaKiitos vinkistä, pitää kokeilla after eightin kanssakin.