tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pinaattia ja kukkakaalia

Kuten eilen uumoilin, tänään paistoin pienille syöjille isot pinaattiohukaiset, joissa pohjana oli vehnäjauhotaikina, kuten ohukaisissa yleensä on. Pinaatin kiehautin  ja pilkoin silpuksi ja sekoitin taikinaan.
Päälle levitettiin mansikkasosetta. Sain vilpittömät kehut lapsilta. Nämä on parempia lättyjä kuin meillä kotona. 
Meille kahdelle valmistin pinaattimunakkaat. Maistuivat nekin mansikkasoseella ja tyrnimarjoilla.
Illalla aikoi aika loppua, joten pyöräytin ruuan nopeasti. Höyrytin kukkakaalin uunissa. Se on helppo ja nopea tapa.

Pinaattimunakas
Kaksi munaa, 1/2 dl kermaa, ripaus ruususuolaa, esikeitettyä silputtua pinaattia. Sekoitus. Pannulle voita kuohumaan ja munakasmassa sinne sekoittaen. Valmista, kun massa on hyytynyt. 
Kaato lautaselle. Nautitaan vaikkapa mansikkasoseen kera, päälle annos C-vitamiinia tyrnimarjojen muodossa.

Kuorrutettu kukkakaali
 
 
 
 
 
 
 
Huuhdeltu kukkakaali uunivuokaan, jonka pohjalle on lorautettu hieman vettä. Kukkakaalille ripautetaan mausteeksi ruususuolaa ja maustepippuria sekä upotetaan muutama voinokare.
Viipaloidaan päälle ohuita edan-juustosoiroja.
Kypsennetään 200-asteessa, kunnes on sopivan rapsakkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.