perjantai 13. heinäkuuta 2012

Hedelmäsalaatti dipaten

Tänään taidegalleriakierroksen, Esa Riippa ja Veikko Vionoja, jälkeen kävimme syömässä ulkona Pedriinaksella. Tai sisällä kyllä syötiin, oli aika sateista ja tuulista.  Metsäsienikastike ja possupihvi oli hyvää. Vaihdoin perunat bataattiin ja saimme bataattiranskiksia kukkuramitalla. Bataatit ovat parempia kuin perunat ranskiksinakin.  En ole vielä löytänyt kotimaassa kasvatettuja bataatteja. Meillä ei kai niitä vielä viljellä, täällä on liian kylmää niiden viljelemiseen.
Tästä ruokailusta seurasi se, että illallinen oli hyvin helppo ja nopea.
Aluksi briejuustoa hapankorpulla ja jälkiruuaksi dipattiin hedelmäsalaattia.

Hedelmäsalaatti dipaten
Salaatissa; nektariina lohkoina, päärynää paloina, mansikkaa viipaleina ja yrtteinä minttua, rakuunaa ja persiljaa. Päälle puristettua sitruunamehua.
Dippikastike; turkkilaista maustamatonta jogurttia, loraus kermaa ja makeutus stevialla.

2 kommenttia:

  1. Esa Riippa ja Veikko Vionoja - eläköön keskipohjalainen kuvataide!

    VastaaPoista
  2. Täältä löytyy myös hyviä taiteilijoita. Esa Riippa on mielestäni Suomen parhaimmistoon kuuluva graafikko ja edesmenneen V. Vionojan teokset ovat kaikille varmaan tuttuja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.