tiistai 10. heinäkuuta 2012

Raejuustolihalaatikko

Tänään kypsyi uunissa makaronilaatikko, jossa ei ollut makaronia. Korvasin makaronin raejuustolla. Lopputulos yllätti. Raejuustolaatikko olikin parempaa kuin makaronilaatikko. Suosittelen kokeilemaan. Minulle syntyi heti ajatus keitosta. Sen toteutan jossain vaiheessa.

Raejuustolihalaatikko
200  g naudanpaistijauhelihaa
200 g possunkylkiviipaleita
suolaa ja maustepippuria
voita
200 g raejuustoa
1 iso kesäsipuli
1 kananmuna
1/2 dl kermaa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
päälle juustoraastetta
Silppua iso kesäsipuli ja kuullota se voissa. Nosta sipulisilppu kulhoon. Ruskista kuutioitu possunkylki ja lisää pannulle ruskistumaan jauheliha. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Nosta seos kulhoon. Lisää kulhoon raejuusto ja sekoita tasaiseksi.  Kaada seos uunivuokaan.
Sekoita muna ja kermamaito ja kaada vuokaan.  Raasta päälle juustoraastetta.
Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia. Tarjoa salaatin kera. Ripottelin salaattiin goji-marjoja.

                                                 Jälkiruokana tuoreita mansikoita ja rahkaa.

2 kommenttia:

  1. Tätä on kyllä kokeiltava. :-)

    VastaaPoista
  2. Yllätyin itsekin, miten hyvää oli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.