maanantai 23. heinäkuuta 2012

Punajuurivuoka ja possun sisäfilettä

Punajuuresta en ole pitkään aikaan tehnyt mitään. Olen odotellut punajuurten uutta satoa. Lauantaina sitten ostin  punajuuria ja oletin niiden olevan uutta satoa. Ainakin olivat mehukkaan hyviä.
Jääkaapissa oli ollut jo jonkin aikaa Aura sinihomejuusto ruokakermapurkki, en oikein osannut käyttää sitä mihinkään. Nyt se pääsi punajuuren seuraan.
Meille oli tulossa pari kesävierasta lounaalle, joten possunsisäfilee on juuri sopiva uunissa kypsennettävä. Tosin vieraita varten keitin varmuuden vuoksi viipaleperunat, jos vaikka punajuuri ei käy.
Punajuurivuoka
Possun sisäfilee uunissa paistaen

800g punajuuria
1 pieni tlk ananasmurskaa
2 tl ruususuolaa ja sopivasti mustapippurirouhetta
2 1/2 dl  (1tlk)Aura sinihomejuustokermaa
päälle juustoraastetta ja kuivattua persiljaa
Laita keittiökäsineet käsiin ja kuori punajuuret ja leikkaa ne tikuiksi. Yhdistä kulhossa punajuuritikut, ananasmurska liemineen ja mausteet sekä sinihomejuustokerma.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia, alenna lämpö 175-asteeseen. ja paista yhteensä noin tunnin ajan.
Ripottele kypsään vuokaan kuivattua persiljaa tai tuoretta.


Uunista juuri tullut punajuurivuoka.

Possun sisäfilee uunissa paistaen
1 possun sisäfilee (n700 g) , ota huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Poista kalvot ja hiero fileen pintaan suola/mustapippuriseos (vajaa 2tl suolaa ja reilu tl mustapippuria). Sekoita keskenään 1 rkl hunajaa, 1 rkl dijon sinappia, 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl rypsiöljyä. Levitä seos fileen pinnoilla. Laita filee uunivuokaan. Kypsennä 175-asteessa  noin  puoli tuntia, valele filettä kypsennyksen aikana. 
Huuhtele paistovuoka kastikenesteeksi. Suurusta tummalla kastikesuurusteella, lisää mukaan tilkka kermaa. Tarkista maku.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.