sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kanamunakasvislautanen

Viikonloppuna en ole keittiössä viettänyt aikaa paljonkaan. On käyty syömässä muualla juhlissa ja ulkona.  Jotain sentään saan puristettua  postattavaksi. Lauantain lounaaksi toteutin yhden aikomukseni. Olen jo pitemmän aikaa aikonut kypsyttää ihanan muhkeaa kesäsipulia. Nyt oli juuri sopiva hetki siihen. Tietysti kehittelin lautaselle muutakin kuin pelkkää sipulia. Mukaan otin porkkanaa, kourallisen salaattia , tomaattia ja perinteisesti paistetun munan.  Sipulinpelkääjät, nyt kannattaa kokeilla sipulia, sillä kesäsipuli kypsennettynä on ihanan mietoa ja juuri sopivasti kesältä maistuvaa.

Kanamunakasvislautanen
Iso kesäsipuli renkaiksi viipaloituna on kuullotettu voissa, mukaan ripaus ruususuolaa. 
Varhaisporkkanalantit ovat niinikään kypsyneet muutaman minuutin voissa, mausteina tuoretta rakuunaa, ruususuolaa ja ripaus kanelia.
Kanamuna on paistettu perinteisesti pannulla vain toiselta puolelta, päälle ripaus ruususuolaa ja mustapippuria.
Salanovasalaatti ja tomaatti raikastavat kokonaisuuden.  Yksinkertaisen hyvää.
Nyt saa syödä tuoreita mansikoita  jälkiruuaksi ja kyllä niitä on syötykin.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.