perjantai 6. heinäkuuta 2012

Salaattia itse kasaten

Nyt on kesä parhaimmillaan, on aurinkoa ja lämmintä.  Siksipä keittiössä ahertaminen tuntuu jopa ajanhaaskaukselta. Tänään ison porukan kanssa halusin päästä helpolla. Valmistin salaatin helpolla tavalla, perusalaatin ympärille jokainen voi kasata oman versionsa tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tämä idea näytti tepsivän ja jokainen löysi mieluisan kokoonpanon.
Kuvan ulkopuolelle ovat jääneet raejuusto ja iso herkkusienet.

Perussalaatti; roomansalaattia, friseesalaattia, mansikkabalsamico-oliiviöljykastike, kurkkuviipaleita ja tomaattia.
Kasattavat; keitetyt kananmunalohkot, lämminsavulohiviipaleet, uunissa höyrytetyt  kukkakaalilohkot ja porkkanasoirot, lisäksi paistetut isot herkkusienikuutiot. Paprikalla maustettu raejuusto toimi kasvisten kastikkeena.
Jälkiruokana hedelmiä omenoita, luumuja, persikoita, nektariineja satsumia ja appelsiineja.
Tämän helpommalla ei hellepäivän ateriasta selviä.

3 kommenttia:

  1. Salaatit ovatkin parasta kesäruokaa!

    VastaaPoista
  2. Namin näköistä..ja varmaan maistui?

    Salaatit ovat minunkin herkkuja!

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Anna,
    Ja ovat ne herkkua täälläkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.