maanantai 30. heinäkuuta 2012

Hirssikeitto

Minulla oli pussinpohjalla pari desiä hirssiä. Halusin käyttää ne nyt ja heti. Maanantaipäivä on  oikein sopiva helpon keiton tekemiseen.
Kävin torilla ja ostin porkkanoita, punajuuria, kukkakaalin, valkokaalin ja pinaattia. Pinaatista osa pääsi hirssikeittoon. Kyllä kesänsato on maukasta ja hyvää. Porkkanatkin aivan toista luokkaa kuin tammikuussa.

Hirssikeitto

1 silputtu kesäsipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
ripaus kardemummaa
ripaus neilikkaa
ripaus chilipippuria
rypsiöljyä paistamiseen
2 dl kuorettomia hirssijyviä huuhdeltuna
4 dl omenamehua
4 dl kasvislientä
2 rkl viinietikkaa
suolaa ja pippuria
1 dl suikaloitua pinaattia, kiehauta noin 5 minuuttia

Kuumenna rypsiöljy kattilassa, kuullota sipuli ja valkosipuli minuutin verran.
Lisää mausteet ja kuullota vielä minuutti. Lisää huuhdeltu hirssi, kuullota muutama minuutti, lisää kasvisliemi ja omenamehu. Hauduta 25 minuuttia välillä sekoittaen.Mausta suolalla, pippurilla ja viinietikalla. Lisää pinaatti juuri ennen tarjoilua.
Huomenna meille tulee pari pientä lounastajaa. Paistan isoja pinaattiohukaisia. Torilla on hyvää pinaattia juuri nyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.