keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Grillattu greippi mansikoilla - Kasslerpihvi

Aamun lehdestä luin, että keskieurooppalaiset tuoksut ja maut ovat vallanneet Kokkolan. Alkuillasta pistäydyin  ruokatorilla ja tosiaankin ranskalaiset, italialaiset, espanjalaiset, saksalaiset ja belgialaiset  olivat valloittaneet Tehtaankadun keskiön.  Kojurivistöt pursusivat oliiveja, mausteita, leipää, juustoja, pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä, sinappia, leivoksia, pullia, hilloja, saippuaa.........   Onko meillä Suomessa  tällaisten herkkujen pientuottajia ?  Lienee ruokataloutemme suurten valmistajien käsissä.  Sanotaan, että Suomessa ei pienimuotoinen yrittäminen kannata tällä alalla. Kaiken lisäksi lupa- ja kontrolliviidakko karistaa yrittämisen alkuunsa. Se on harmi.   Ehkä kannattaisi ottaa oppia Keski-ja Etelä-Euroopan maista.
Mutta palataan takaisin kotikeittiöön. Aloitan jälkiruualla, koska kassleria on käsitelty aiemminkin, mutta greippiä ei. 

Grillattu greippi mansikoilla
Leikkaa greipin päät tasaiseksi, pysyvät paremmin pystyssä. Halkaise greippi. Nosta vaikkapa foliogrillausvuokaan. Mausta kanelilla ja mustapippurilla tai mikä mielestäsi on sinulle sopivaa. Ripota pinnalle palmusokeria tai ellei sitä ole niin ruoko- tai fariinisokeria. Ripottele mantelilastuja päälle grillauksen loppuvaiheessa.
Tarjoa viipaloitujen mansikoiden kera.

Possun kasslerpihvi 
Höyrytettyä kukkakaalta ja kasviksia
Ota kasslerpihvit huoneenlämpöön puolituntia ennen paistamista. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista valurautapannulla pienessä määrässä voita keskilämmöllä kypsiksi. Peitä foliolla tarjoiluun saakka.
Lisukkeina höyrytetty kukkakaali, kesäkurpitsaa, tomaattia ja kurkkua.
Kylmäkastike; turkkilaista jogurttia, tilkka kermaa, suolaa, mustapippuria, paprikaa ja raastettu valkosipulinkynsi. Kastike sopii sekä pihville että kukkakaalille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.