lauantai 28. heinäkuuta 2012

Nektariinitorttu

Tänään päätin leipoa makeaa, kun olin ostanut kypsiä nektariineja. Tosin ylimakeaa en nektariinitortusta halunnut. Makeutin stevialla ja vaniljasokerilla. Täytteeseen hulautin 1/2 dl fariinisokeria. Huoletta voin siis nauttia, korvasin vehnäjauhot riisi- ja mantelijauhoilla. Jos haluatte kokeilla tätä ohjetta, pohjaan voi sekoittaa pelkästään 3 dl vehnäjauhoja ja sokeria 1 dl.

Nektariinitorttu
125 g voita
 hippunen steviaa jauheena  (tai 1 dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl riisijauhoja
1 dl mantelijauhoja (tai yksistään 3 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl fariinisokeria
4 nektariinia viipaleina
Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekoittaen taikinaan. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele nektariinit ja lohko ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Asettele vuokaan.
Sekoita hyvin keskenään kermaviili, muna ja fariinisokeri. Kaada seos nektariineille.
Paista torttua 180-asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.