maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kesäkurpitsa-jauhelihalaatikko

Kotimaisia kesäkurpitsoja on kiitettävästi kaupoissa. Nyt ne ovat parhaimmillaan. Niinpä tänäänkin valitsin kesäkurpitsan ja valmistin makaronilaatikon tapaisen kesäkurpitsa-jauhelihalaatikon, tietenkään mukana ei ollut makaronia. Hyvää oli, tästä annoksesta riittää vain kahdelle. Tuplatkaa jos syöjiä on 4-5.

Kesäkurpitsa-jauhelihalaatikko
n 500 g kesäkurpitsaa viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Täyte
3 kesä- eli vihersipulia varsineen silputtuna
2 valkosipulinkyntää silputtuna
voita
200 jauhelihaa (naudanpaisti)
suolaa, maustepippuria, oreganoa, basilikaa
3 tomaattia silputtuna
1 prk (70g) tomaattipyrettä
1/2 pkt koskenlaskijajuustoa (voimakas) viipaloituna
1/2 dl kermaa
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat. Lado ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele mukaan suolaa ja lopuksi oliiviöljyä. Paista viipaleet 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuullota sipulisilput  voinokareessa pehmeiksi. Nosta sivuun. Ruskista pannulla jauheliha. Lisää mukaan tomaattipyree, sipuliseos ja tomaattisilppu sekä mausteet. Kuullota hetki vielä.
Kokoa  ainekset vuokaan kerroksittain, ensin jauhelihaseos, kesäkurpitsaa, jauhelihaa, kesäkurpitsaa ja 
koskenlaskijaviipaleet, päällimäiseksi kesäkurpitsaa. Kaada lopuksi vuokaan kerma.

Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia. Nauti salaatin kera.

3 kommenttia:

  1. Tuota on ehdottomasti kokeiltava, rakastan nimittäin kesäkurpitsoja:)

    VastaaPoista
  2. On tuo niin herkun näköistä.

    VastaaPoista
  3. Hanne,
    Kannattaa kokeilla.

    Unelma,
    Ja samoin, jostain syystä makaronilaatikolta maistui vaikka ei ole makaronia nähnytkään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.