Kesäkurpitsa-jauhelihalaatikko
n 500 g kesäkurpitsaa viipaleina2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Täyte
3 kesä- eli vihersipulia varsineen silputtuna
2 valkosipulinkyntää silputtuna
voita
200 jauhelihaa (naudanpaisti)
suolaa, maustepippuria, oreganoa, basilikaa
3 tomaattia silputtuna
1 prk (70g) tomaattipyrettä
1/2 pkt koskenlaskijajuustoa (voimakas) viipaloituna
1/2 dl kermaa
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat. Lado ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele mukaan suolaa ja lopuksi oliiviöljyä. Paista viipaleet 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuullota sipulisilput voinokareessa pehmeiksi. Nosta sivuun. Ruskista pannulla jauheliha. Lisää mukaan tomaattipyree, sipuliseos ja tomaattisilppu sekä mausteet. Kuullota hetki vielä.
Kokoa ainekset vuokaan kerroksittain, ensin jauhelihaseos, kesäkurpitsaa, jauhelihaa, kesäkurpitsaa ja
koskenlaskijaviipaleet, päällimäiseksi kesäkurpitsaa. Kaada lopuksi vuokaan kerma.
Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia. Nauti salaatin kera.
Tuota on ehdottomasti kokeiltava, rakastan nimittäin kesäkurpitsoja:)
VastaaPoistaOn tuo niin herkun näköistä.
VastaaPoistaHanne,
VastaaPoistaKannattaa kokeilla.
Unelma,
Ja samoin, jostain syystä makaronilaatikolta maistui vaikka ei ole makaronia nähnytkään.