sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Possuribsit ja luumuinkivääriglaze

Tänään grillasin possuribsit. Kimmokkeen sain Yhteishyvän Ruoka-lehtisestä. En ole pitkään aikaan näitä grillaillut ja nyt oli sopiva aika siihen. Grillinä oli keittiölieden tehokas ja tasalaatua tekevä grilli.
Glaze oli hyvää, nimittäin käytin siihen mustaherukka-omenatäysmehua. Sopi ehkä paremmin kuin perinteisesti käytetty appelsiinimehu. Helposti tämä ruoka syntyi, eilen kypsensin ribsit keittämällä ja tänään ne grillasin. Toteutin ribsit omalla sovelluksellani. Samassa uunissa kypsyivät vielä bataattiviipaleet.

Possunribsit ja luumuinkivääriglaze
1,2 kg porsaan grillikylkeä
Keitinliemi
2 litraa vettä
2 pientä sipulia
2 tl mustapippureita kokonaisia
2 tl ruususuolaa
4 laakerinlehteä
2 tl meksikkolaista maustesekoitusta
Ota ribsit huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Paloittele ne kattilaan sopiviksi. Mittaa kattilaan vesi, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä ribsit liemessä kypsiksi ja mureiksi 1 1/2 tuntia. Tein tämän vaiheen eilen. Tänään otin ribsit liemestä, kuivasin talouspaperilla  ja ne olivat valmiit grillattavaksi . Kaiken voi tietysti tehdä samana päivänä. 
Luumu-inkivääriglaze
1/2 ps kuivattuja luumuja
1/2 dl soijakastiketta, käytin makeaa soijakastiketta
1 1/4 dl  mustaherukka-omenatäysmehua
loraus vettä
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
2 tl inkivääriä, jos on tuoretta se käy hyvin
Mittaa kattilaan silputut luumuut, soijakastike, mehu, vesi, balsamiviinietikka ja inkivääri. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, notkista tarvittaessa mehullla.
Grillaa ribsit molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Paloittele tarvittaessa. Sivele grillaamisen jälkeen glazella.
Bataatit  kypsensin samassa uunissa grillauksen aikana alemmalla tasolla. Ripautin niille vain hieman suolaa.
 Salaattti; lehtisalaattia, paljon kesäpunasipulisilppua, kesäkurpitsaa ja kastikkeena mansikkabalsamicoa.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.