Jauhelihakeitto ilman perunaa
200 g naudanpaistijauhelihaa100 g possunkylkeä suikaleina
suolaa ja maustepippuria
4-6 kesäsipulia, mukulaa ja varren vaaleinta osaa (pientä ns salaattisipulia)
voita kuullottamiseen
8 dl kasvislientä
3 kesäporkkanaa lantteina
Iso nokare Philadelphiajuustoa, persiljaa ja rapeita pekonisuikaleita
Silppua huuhdellut sipulit. Kuullota kattilassa, voissa, tasaiseksi massaksi. Lisää kasvisliemi.
Paahda kylki- tai pekonisuikaleet pannulla rapeiksi, lisää ripaus suolaa ja siirrä sivuun odottamaan.
Ruskista jauheliha pannulla pekonirasvassa ja mausta suolalla ja maustepippurilla. Lisää jauheliha kattilaan. Huuhtele pannu ja lisää huuhdeliemi kattilaan.
Pese ja leikkaa porkkanat lanteiksi ja lisää keiton joukkoon kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat al dente.
Annostele keitto lautasille. Lisää keitolle Philadelphia juustonokare, ripottele päälle pekonisuikaleet ja lopuksi persiljaa. Juomaksi sopi Gefilus-piimä.
Ei aina tarvita perunaa. Vaihtelu virkistää. Kokeilen, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOn hyvää, voin suositella
VastaaPoistaKiitos vinkistä. Menee kokeiluun.
VastaaPoista