torstai 12. heinäkuuta 2012

Jauhelihakeitto ilman perunaa

Minulla on ollut tapana laittaa jauhelihakeittoon perunaa, se on ollut jotenkin olennainen osa keittoa.  Vaan ei ole enää. Tänään toteutin erilaisen jauhelihakeiton.  Pitää tunnustaa, että miksi en ole jo aikaisemmin tehnyt tätä. Keittohan oli erinomaista. Kaiken kukkuraksi  käytin keiton viimeistelyyn Philadelpia-juustoa.  Tätä juustoahan me käytämme useimmiten makeisiin juusto- tai muihin kakkuihin   Kun kokeilette niin  huomaatte  Philadelphian sopivan myös keittoihin.

Jauhelihakeitto ilman perunaa
200 g naudanpaistijauhelihaa


100 g possunkylkeä suikaleina
suolaa ja maustepippuria
4-6 kesäsipulia, mukulaa ja varren vaaleinta osaa (pientä ns salaattisipulia)
voita kuullottamiseen
8 dl kasvislientä
3 kesäporkkanaa lantteina

Iso nokare Philadelphiajuustoa, persiljaa ja rapeita pekonisuikaleita

Silppua huuhdellut sipulit. Kuullota kattilassa, voissa, tasaiseksi massaksi. Lisää  kasvisliemi.
Paahda kylki- tai pekonisuikaleet pannulla rapeiksi, lisää ripaus suolaa  ja siirrä sivuun odottamaan.
Ruskista jauheliha pannulla pekonirasvassa ja mausta suolalla ja maustepippurilla. Lisää jauheliha kattilaan. Huuhtele pannu ja lisää huuhdeliemi kattilaan.
Pese ja leikkaa porkkanat lanteiksi ja lisää keiton joukkoon kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat al dente.
Annostele keitto lautasille. Lisää keitolle Philadelphia juustonokare, ripottele päälle pekonisuikaleet ja lopuksi persiljaa. Juomaksi sopi Gefilus-piimä.

3 kommenttia:

  1. Ei aina tarvita perunaa. Vaihtelu virkistää. Kokeilen, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. On hyvää, voin suositella

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Menee kokeiluun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.