keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Munakastike

Tänään oli pientä porukkaa syömässä, joten ruoka tuli olla sopivaa pikkusyöjille. Mikäpä sen miedompaa kuin valkoinen munakastike, johon aikuiset voivat lisätä omat mausteet annoksiinsa.
Munakastikkeen lisukkeeksi sopivat uudet perunat ja vastanostetut kaskinauriit. Nauriit taas sopivat niille syöjille, jotka eivät syö perunoita. Kaivoin esiin vanhat Arabian lautaset, ne sopivat just tähän ruokaan.
Jälkiruoka oli kaikkien mieleen. Mansikoita ja ihanaa jogurttikermavaahtoa. Tätä jälkiruokaa riitti pienille santsattavaksi.  
4 dl rasvatonta maitoa
2 dl kuohukermaa
3 rkl maissitärkkelystä
ruususuolaa
5 keitettyä kananmunaa
mausteina, valkopippuria, ruohosipulia, persiljaa
Kiehauta maito ja kerma. Suurusta veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä ja anna kypsyä 3-4 minuuttia.
Lisää mausteet, jos ne sopivat kaikille ruokailijoille, muussa tapauksessa kastike voidaan maustaa annoksiin.
Kuori kovaksi  keitetyt kananmunat ja pieni ne kastikkeen joukkoon.
Lisukkeena keitetyt uudet perunat tai höyrytetyt kaskinaurislohkot.
Mansikat on huuhdottu ja lohkottu. Päälle on lusikoitu kermavaahdolla notkistettua turkkilaista jogurttia, joka on maustettu hyppysellisellä stewiaa.

3 kommenttia:

  1. Munakastike on todella hyvää lasten mielestä ja minustakin oivaa kesäruokaa uusien perunoitten kanssa. Kananmuna on itse asiassa herkullista.

    VastaaPoista
  2. Juuri parasta, kesäistä ruokaa! Munakastike. Ihanaa! Vaikea arvata, mitä teen tänään :-)

    VastaaPoista
  3. Katriina,
    Kyllä tuo kastike aikuisillekin mmaistuu kesähelteillä

    Anna,
    Munakastike on just nyt hellpo kesäruoka helteillä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.