sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Haudutetut lampaanpotkat

Lammas on yksi herkuistani. Kaupan hyllyltä löytyi lähialueen lampolan eli Vetelin Polsosta tulleita lampaan potkapaloja. Ilolla otin niitä ostoskärryyn. Tänään ne hautuivat hiljakseen taginepadassa uunissa mureiksi.
Lisukkeiksi höyrytettyä kukkakaalta ja paistettua kesäkurpitsaa. Siinäpä olikin jo tarpeeksi.

Haudutetut lampaanpotkat
Höyrytetty kukkakaali
Paistetut kesäkurpitsat
4  potkapalaa luineen n 1 kg 
suolaa, mustapippuria, kanelia 
voita ruskistamiseen
1 kokonainen valkosipuli
3 pientä sipulia
puolikkaan sitruunan mehu
5 dl lihalientä
tuoretta timjamia nippu silputtuna
Anna lihan olla hetki huoneenlämmössä ennen kypsentämistä. Leikkaa potkapaloihin viillot. Sekoita mausteet  ja hiero ne potkien pintaan. Kuumenna valurautapannu ja lisää voinokare tirisemään. Ruskista potkapalat molemminpuolin.  Nosta ne tagine- tmv. pataan. 
Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne veitsen lappeella, lisää pataan. Kuori ja lohko sipulit ja lisää pataan.
Purista pataan sitruunamehu. Kaada lopuksi mukaan kiehuva lihaliemi. Lihaliemi saa peittää lihapalat  puoleen väliin saakka. Lisää lihojen pinnalle timjamisilppu.
Työnnä kannellinen pata uuniin 120-asteeseen ja pata saa kypsyä noin reilusti kolme tuntia eli kunnes liha on ylikypsää ja hajoavaa. Käännä lihat pari kertaa kypsymisen aikana ja valele nesteellä.
Siivilöi liemi talteen kastikepohjaksi. Nosta lihapalat folioon odottamaan.
Valmista kastike suurustamalla se ruskealla kastikesuurusteella, lisää lopuksi tilkka kermaa.
Höyrytä kukkakaalilohkot höyrystinastiassa, lisää vain suolaa ja tilkka vettä mukaan.   
Paista puolitetut kesäkurpitsaviipaleet voi/öljytilkassa, lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa.
Mansikat sopivat mausteisen aterian raikastajina hyvin mukaan lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.