Lisukkeiksi höyrytettyä kukkakaalta ja paistettua kesäkurpitsaa. Siinäpä olikin jo tarpeeksi.
Haudutetut lampaanpotkat
Höyrytetty kukkakaali
Paistetut kesäkurpitsat
4 potkapalaa luineen n 1 kg
suolaa, mustapippuria, kanelia
voita ruskistamiseen
1 kokonainen valkosipuli
3 pientä sipulia
3 pientä sipulia
puolikkaan sitruunan mehu
5 dl lihalientä
tuoretta timjamia nippu silputtuna
Anna lihan olla hetki huoneenlämmössä ennen kypsentämistä. Leikkaa potkapaloihin viillot. Sekoita mausteet ja hiero ne potkien pintaan. Kuumenna valurautapannu ja lisää voinokare tirisemään. Ruskista potkapalat molemminpuolin. Nosta ne tagine- tmv. pataan.
Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne veitsen lappeella, lisää pataan. Kuori ja lohko sipulit ja lisää pataan.
Purista pataan sitruunamehu. Kaada lopuksi mukaan kiehuva lihaliemi. Lihaliemi saa peittää lihapalat puoleen väliin saakka. Lisää lihojen pinnalle timjamisilppu.
Purista pataan sitruunamehu. Kaada lopuksi mukaan kiehuva lihaliemi. Lihaliemi saa peittää lihapalat puoleen väliin saakka. Lisää lihojen pinnalle timjamisilppu.
Työnnä kannellinen pata uuniin 120-asteeseen ja pata saa kypsyä noin reilusti kolme tuntia eli kunnes liha on ylikypsää ja hajoavaa. Käännä lihat pari kertaa kypsymisen aikana ja valele nesteellä.
Siivilöi liemi talteen kastikepohjaksi. Nosta lihapalat folioon odottamaan.
Valmista kastike suurustamalla se ruskealla kastikesuurusteella, lisää lopuksi tilkka kermaa.
Höyrytä kukkakaalilohkot höyrystinastiassa, lisää vain suolaa ja tilkka vettä mukaan.
Paista puolitetut kesäkurpitsaviipaleet voi/öljytilkassa, lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa.
Mansikat sopivat mausteisen aterian raikastajina hyvin mukaan lautaselle.
Höyrytä kukkakaalilohkot höyrystinastiassa, lisää vain suolaa ja tilkka vettä mukaan.
Paista puolitetut kesäkurpitsaviipaleet voi/öljytilkassa, lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa.
Mansikat sopivat mausteisen aterian raikastajina hyvin mukaan lautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.