perjantai 27. heinäkuuta 2012

Broileria Napolin tapaan

Lueskelin Maku-lehden reseptejä. Sieltä löytyi hyvältä kuulostava broileriohje. Sovelsin ohjetta heti tänään keittiössäni. Hyväähän broilerista tuli.  Ohje oli munaton ja gluteeniton, vaan lisuke ei ollut gluteeniton. Poikkesin kaidalta ruokapolultani hieman ja keitin kokojyväpastaa. Yksi poikkeama ei  ruokaohjelmaani romuta. Mietin jo mielessäni, mitä kehittelen jatkossa pastan tilalle. Rintafileitä minulla ei ollut, vaan Toukolan tilan jyväbroilerin ohutleikettä. Se sopi hyvin  kuorrutuksen alle kypsymään.  

Broileria Napolin tapaan
280 g  (3 kpl) broilerin ohutleikettä
pala isoa kesäsipulia
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 tlk (250g) tomaattimurskaa
1 rkl kapriksia
2 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl juustoraastetta
Laita broilerifileet uunivuokaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuullota öljyssä pannulla. Kääntele joukkoon tomaattipyree. Lisää tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia.
Lusikoi kastike fileille. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Nauti pastan ja haluamasi lisukkeiden kera.

3 kommenttia:

  1. Pastan sijasta voi käyttää vaikka kesäkurpitsaa ohuina suikaleina. Luontaistuotekaupoista saa myös spelttipastaa ja gluteenitonta pastaa saa suurista ruokakaupoista

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä. Kesäkurpitsaa olen laittanut monella tapaa. Kaupan hyllyiltä katselinkin tänään gluteenittomia pastoja, mutta viljaahan niissäkin on.

    VastaaPoista
  3. Olen ostanut kerran riisinuudelia, sitä voi käyttää tilapäisesti, jos ei tarvitse laihtua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.