maanantai 9. heinäkuuta 2012

Pannukakku ilman vehnäjauhoja

Jauhottomaan ruokavalioon sopii myös pannukakku. Perinteiset vehnäjauhot voi korvata mantelijauhoilla ja kookoshiutaleilla.  Sunnuntaisin on "punnituspäivä", neljän viikon jälkeen paino on pudonnut hitusen vaille neljä kiloa.  Kylläisenä mennään oikeaan suuntaan.  Tänään päivällä kypsensin kesäkurpitsaviipaleet pannulla mausteena suolaa ja valkosipulia raastettuna. Kesäkurpitsa korvaa hyvin perunan.

Jauhoton pannukakku
3 kananmunaa 
1 dl kermaa
2 dl rasvatonta maitoa
1 dl mantelijauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl psylliumjauhetta  (voit jättää poiskin) 
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita psyllium maitoon.  Lisää kerma ja maito kanamunaseokseen. Sekoita kookoshiutaleet ja mantelijauho keskenään ja lisää nesteseokseen.
Kaada taikina voideltuun 28x21 cm uunivuokaan.  Paista pannukakku 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjosin pannukakun variksenmarja-puolukkahillon ja päärynäviipaleiden kera.

5 kommenttia:

  1. Varmasti maistuvaa, muutenkin kuvasi tuovat veden kielelle.
    Kohta on pakko kokeilla jotakin herkkua.
    Kivasti on painosi pudonnut, tsemmpiä edelleen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Hanne. Olen tyytyväinen valintaani.

    VastaaPoista
  3. Maistuvaisen näköinen pannukakku.

    Tsemppiä edelleenkin!

    VastaaPoista
  4. Variksenmarja- puolukkahillo. Kuulostaa unelta. Variksenmerjoja tuntuu metsässä aina olevan liikakin, kun niille en ole keksinyt käyttöä. Onko sulla siihen reseptiä. Onko variksenmarjoissa siemen, joka pitäisi ottaa pois. En muista tarkalleen. Oletko jostakin löytänyt variksenmarjan ravintoarvoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.