torstai 26. heinäkuuta 2012

Paahdetut kasvikset pekonilla

Ensiksi haluan kertoa väliaikatietoa viljattoman ja perunattoman ruokavalioni tuloksista. Painon tarkistaminen tapahtuu aina sunnuntaisin. Viime sunnuntaina oli kulunut viisi viikkoa, kun aloitin, painoa oli viisi kiloa vähemmän. Aika hyvin on kilo/per viikko pitänyt pintansa. Olemme syöneet kolme kertaa päivässä kylläiseksi. Valmistamani ruokaohjeet ovat luettavissa postauksistani.  Aamiaiset ovat olleet joko viili  tai turkkilainen jogurtti niiden kera auringonkukkasiemeniä, pellavansiemeniä, pähkinöitä, mansikoita, hedelmiä jne vaihtelevassa kokoonpanossa. Jogurtin makeuttamiseksi olen käyttänyt sipaisun stewiaa.
Tämä olkoon pohjustuksena  tämän päiväisen illallisen pekonille, joka oli aika rasvatonta viljapossua. Viljapossut ovat kasvaneet Himangan Pöntiön sikalassa eli lähialueellamme.  

Paahdetut kasvikset pekonilla
Uunissa paahdetut;
kesäporkkanat halkaistuna, mausteet suola, paprika, mustapippuri ja kuivattu rakuuna
suippopaprika halkaistuna ja siemenet poistettuna, mausteet suola, mustapippuri ja paprika
iso  kesäsipuli puolitettuna, mausteena mustapippuria
kesäkurpitsa viipaleina, mausteena mustapippuria ja valkosipulia raasteena
Kasviksille on pirskotettu rypsiöljyä. Uuni oli 200-asteessa.
Pekoniviipaleet on paahdettu ilman rasvaa valurautapannulla ja mausteena suolaa.
Lisänä lautasella on pehmeää friseesalaattia.
Jälkiruokana kahvia ja viipale leipäjuustoa.

3 kommenttia:

 1. Hienosti teillä on lähtenyt viljaton.
  Painokin on pudonnut mukavasti.
  Hyvää jatkoa edelleenkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Jotenkin tuntuu uskomattomalta, että painon pudotus onnistuu nälkää näkemättä. Olen vuosien varrella laihduttanut pienellä kidutuksella, mutta lopulta kilot ovat aina hiipineet takaisin.

  VastaaPoista
 3. Tulin vielä takaisin tähän, kun unohdin kysyä, että onko sinulla ollut muita terveydellisiä vaikutuksia viljattomaan siirtymisessä kuin tuo keventyminen?
  Minulle tuli niin monta hyvää asiaa vastaan tällä viljattomalla ruokavaliolla, että takaisin viljan syöjäksi en enää halua.
  Sydämen rytmihäiriöt katosivat, palleaturvotusta ei enää ole, eikä epämääräisiä rintakipuja. Yölliset epämääräiset nivel- ja lihaskivut poistuivat. Olo on muutoinkin virkeämpi. Paino ei enää ole tippunut, koska en ole ollut tarkka hiilihydraattien kanssa.
  Tässäpä näitä näin aluksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.