keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Pinaattiohukaiset

Torilla oli niin  hemaisevia pinaattilehtiä, että en voinut vastustaa kiusausta, ostin niitä.  Täytyy myöntää, että en ole koskaan tehnyt pinaattikeittoa enkä -ohukaisiakaan. Kerta se on ensimmäinenkin. Koska eilen oli keittoa, hylkäsin keittoajatuksen ja päätin tehdä isoja pinaattiohukaisia. Ne maistuivat niin hyviltä, että meillä syötiin niitä suolaisena ja makeana.

Pinaattiohukaiset
noin 250 g tuoretta pinaattia
4 kanamunaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
4 dl rasvatonta maitoa
1 1/2 dl soijajauhoja ( viljatuotteita käyttävät korvaavat jauhot vehnäjauhoilla)
4 rkl mantelijauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
 paistamiseen voita (tai oivariinia)
Huuhtele pinaatit. Lisää ne kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Valuta ja hienonna massa silpuksi.
Vatkaa kananmunat kuohkeaksi. Lisää maito ja mausteet sekä pinaattisilppu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita nesteeseen. 
Tarjoa pinaattiohukaiset puolukkasurvoksella kurkun ja tomaatin kera. 
Viimeinen pinaattiohukainen on makea.  Sulatin pakastimesta karpaloita ja muutaman tyrnimarjan. Makeutin hippusella steviaa. Ripottelin pinnalle vielä palmusokeria.   Maistui makeanakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.