lauantai 14. heinäkuuta 2012

Lipstikka-juureskeitto

Sain eilen tuoretta lipstikkaa. Siitä piti valmistaa munakasta, vaan viime metreillä vaihdoin keitoksi. Syynä oli  savulohituorejuustorasia, joka oli käytettävä pois. Mukava kokeiluhan tämä oli. Otin mukaan keittoon varhaisporkkanat ja juurisellerin.
Pakasteessa oli murotaikinalevy. Poikkesin viljaboikotistani tänään murotaikinan verran ja paistoin sen torttupohjaksi. Käytin mansikat tuoreena torttuun, eihän niitä sovi paistaa. Vaivattomasti syntynyt mansikkatorttu oli niin hyvää.

Lipstikka-juureskeitto

kahden ison lipstikkaoksan lehdet
8 dl vettä
3 varhaisporkkanaa suikaleina
pala juuriselleriä suikaleina
tuoretta persiljaa
suolaa, paprikaa, chiliä
200 g kylmäsavulohituorejuustoa
1/2 dl kermaa
Huuhtele ja pilko lipstikka. Kiehauta silppu vedessä kattilassa. Lisää joukkoon suikaloidut juurekset ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä kypsiksi. Mausta paprikalla ja chilillä. Lisää tuorejuusto erissä ja anna sen sulaa keittoon. Lisää kerma, kuumenna ja tarkista maku. Voit lisätä mausteita, jos siltä tuntuu.
Lisää annoksille tuoretta persiljaa.

Mansikkatorttu
Anna pakastemurotaikinan (1 pala) sulaa puolituntia huoneenlämmössä. Voitele torttuvuoka ja jauhota tarvittaessa. Kauli torttutaikina vuokaan sopivaksi. Painele reunoille ja paista 180-asteessa 20 minuuttia. 
Nosta torttupohja lautaselle. Survo osa mansikoista soseeksi ja levitä torttupohjalle, levitä päälle vielä viipaloituja mansikoita. Vatkaa stevialla makeutettu kerma vaahdoksi ja levitä mansikoille. Lopuksi koristele mansikkapaloilla. Nauti.

1 kommentti:

  1. Tuota lipstikkakeittoa täytyy kokeilla, kuulostaa ja näyttää maukkaalta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.