maanantai 27. kesäkuuta 2011

Uunipersikat

Valmistin tänäänkin salaattia syystä, että tarvikkeita oli jääkaapissa yllin kyllin. Toinen syy oli se, että kävimme Ikeassa ja söimme siellä tukevan lihapullalounaan. Ostin salaattikuivaajan, entinen oli heitetty rikkoutuneena pois ja olin ollut ilman jo jonkin aikaa. Kuivaaja on kyllä verraton kapistus.
Kun pääruoka oli kevyttä, oli jälkiruoka paikallaan. Persikat ovat sellaisenaan mehukkaita ja hyviä, valmistin kuitenkin toscalla kuorrutettuja uunipersikoita. Nekin olivat hyviä.

Uunipersikat
4 persikkaa tuoreita
1 rkl intiaanisokeria
1 rkl limemehua puristettuna
Pese persikat ja leikkaa ala- ja yläosasta viipale (pysyvät pystyssä paremmin) Aseta persikat uunivuokaan. Ripota persikoille limemehu ja sokeri.
Kuorrutus
30 g voita sulatettuna
1 ps / 70g mantelilastuja
1/2 dl intiaanisokeria
1/2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset ja levitä persikoille. Kypsennä 180-asteessa 20 minuuttia.  Nauti esim paksun turkkilaisen luomujogurtin kera.

Salaatti raejuustolla
Romaine- ja friseesalaattia, kevätsipulia, kurkkukuutioita, oranssia paprikaa suikaleina, hunajamelonikuutioita, raejuustoa. Kastikkeeksi oliiviöljyä, puristettua sitruunaa, sokeria ja suolaa.
Raejuusto ja hunajameloni ovat hyvä pari keskenään, korostuivat salaatissa mehukkaina.

2 kommenttia:

  1. Oletko ikinä törmännyt/maistanut saksalaisen Andechserin (http://www.andechser-natur.de/?L=1) luomuraejuustoon? Olen aivan rakastunut siihen, samoin kuin samaisen firman rahka-jogurttiin. Rasvaisempaa tavaraa kuin suomalaiset vastineensa, mutta ah, niin herkullisia!

    VastaaPoista
  2. Helmi,
    En muista olenko juuri tuota sakasalaista tuotetta ostanut, sen sijaan saksalaista kylläkin, tosin nimeä ennyt muista.
    Tykkään tuosta Lindahlsin turkkilaisesta luomujogurtista.
    Pitää katsella, jos löytyisi.
    Luomuraejuusto kuulostaa kokeilemisehn arvoiselta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.