keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Täytetty portobello jauhelihapihvin kera

Portobello on isoksi kasvanut herkkusieni. Sen lakin halkaisija on 10-12 cm. Pitkän kasvukautensa ansiosta se on aromikkaampi ja voimakkaampi maultaan kuin herkkusieni . Sieni syödään kypsennettynä eikä siitä irtoa paljoakaan nestettä.
Tänään valmistin portobellot täytettynä uunissa kypsyttäen. Vuohenjuusto sopii hyvin sienien kanssa ja käytin sitä myös tänään. Luomu naudanjauhelihasta kypsensin jauhelihapihvit.

Täytetyt portobellot ja jauhelihapihvit


Puhdista sienet sudilla tai talouspaperilla. Leikkaa kannat pois ja pilko ne. Silppua punasipuli. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa vuohenjuustosta kiekot.
4 kpl portobelloja, 1/2 isoa punasipulia, 4 kirsikkatomaattia ja 4 sentin vahvuista vuohenjuustokiekkoa, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria.
Aseta sienet voideltuun uunivuokaan. Levitä lakille pilkottu jalkasilppu, silputtu sipuli, suolaa, ripsauta  päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi puolitetut kirsikat ja vuohenjuustokiekot. Pyöräytä päälle mustapippuria. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Jauhelihapihvit. 500 g luomu naudanjauhelihaa, reilu tl ruususuolaa, 1 pilkottu ja kuullotettu sipuli, pippurisekoitusta myllystä. Sekoita jauheliha tasaiseksi ja muotoile pihveiksi. Paista voi/rypsiöljyseoksessa kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.