torstai 23. kesäkuuta 2011

Varhaispunajuuret silakkapihveillä

Suomalaiset kesän ensimmäiset punajuuret ovat kaupoissa. Pienet varhaispunajuuret ovat erittäin hyviä samoinkuin uudet perunatkin. Ostin niitä tänään. Olivat viimeiset niput juurestiskissä. Keitin ensin ja paahdoin vielä pannulla. Olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maistuvia.  Kalatiskissä oli silakkaa vain fileenä, joten  paistoin niistä silakkafileitä. Piparjuurikastike  sopi sekä pihveille ja erinomaisesti myös punajuurille.

Varhaispunajuuret silakkapihveillä

Pese punajuuret (2 nippua) ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä.  Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Paahda sesamöljytilkassa pannulla. Mausta mustapippurilla ja tuoreella korianterilla.

Huuhdo silakat nopeasti hanan alla kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Asettele fileet työpöydälle ja mausta suolalla ja  valkopippurilla. Laitoin tuoreen pienen korianterilehden pihvien väliin.  Nosta fileet vastakkain ja kierittele ruisjauhoissa.  Paista pannulla voisulassa kypsiksi.

Kastike, 2 dl creme fraichea, 2 tl dijonsinappia, 1 rkl piparjuuritahnaa, valkopippuria. Sekoita.
Annostelin punajuuret rapealle friseesalaattipedille.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä punajuuria, taidanpa kokeilla.

    VastaaPoista
  2. annekatariina,
    Varhaispunajuuret on nyt hyviä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.