lauantai 25. kesäkuuta 2011

Silli- kukkakaali-perunasalaatti

Silli ja uudet perunat ovat klassinen yhdistelmä. Valmistin salaatin, jossa nämä kaksi,  kala ja peruna, kohtaavat.
Mukaan otin vielä suomalaisen varhaiskukkakaalin.  Tämä salaatti oli myös runsas ateria, kesäruokaa parhaimmillaan.

Silli-kukkakaali-perunasalaatti

2 matjessillifilettä
8 uutta perunaa keitettynä
1 pienehkö kukkakaali höyrytettynä
2 keitettyä kananmunaa
rapeaa salaattia
1 dl turkkilaista jogurttia
tilkka kermaa
2 rkl kapriksia
2 rkl ruohosipulia silputtuna
suolaa, mustapippuria, sokeria
Kuutioi pestyt perunat ja keitä ne. Huuhdo ja paloittele kukkakaali ja höyrytä. Keitä ja lohko kananmunat.
Paloittele matjessilli pieniksi kuutioiksi, jätä muutama suikaleena salaatin päälle.  Valmista kastike. Sekoita jogurtti ja kerma tasaiseksi, lisää joukkoon ruohosipulisilppu, kaprikset, sillikuutiot ja mausteet. Sekoita kastike  peruna-kukkaalilohkojen joukkoon. Kokoa salaatti. Levitä salaatista peti kulhoon ja nostele keskelle perunasalaatti, lisää mukaan kananmunalohkot.  Ripottele pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.