Ruotsalainen ruisleipä
Voitele 1,5 litran leipävuoka. Voitelin kaksi pientä vajaan litran vuokaa ja ajoivat asiansa ihan hyvin. Seuraavaksi pitää ravistella rivakasti, että jauhot irtoavat purkin pohjalta saakka. Avasin purkin, se on kuin maitotölkki, ja lisäsin sinne ohjeen mukaan 6 dl 45-asteista vettä. Seuraavaksi purkkia ravistellaan 45 sekuntia pitäen pakkausta kiinni ettei se aukea. Kaada taikina voideltuihin vuokiin. Anna nousta 45 minuuttia. Paista uunin alaosassa noin tunti.
Ainesosat: Vehnähiutale, vehnäjauho, ruishiutale (15%), karkea ruisjauho (10%), vehnätärkkelys, auringonkukansiemen, pellavansiemen, mallas(ohrasta), oligofruktoosi, suola, hapanjuuri jauhoseos (rukiista), kuivahiiva. Sisältää gluteenia.
Täyttävän tukevaa ruisleipää. Laitoin viipaleelle edamia ja tomaattiviipaleita, juomana kylmä maito. Vastapaistetun leivän tuoksu on hyvä lisä.
Täyttävän tukevaa ruisleipää. Laitoin viipaleelle edamia ja tomaattiviipaleita, juomana kylmä maito. Vastapaistetun leivän tuoksu on hyvä lisä.
Pitää laittaa raparperikeikauskakusta lisäkuva, kun tänään nautittiin siitä kermavaahdon kera. Suosittelen, on todella hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.