torstai 30. kesäkuuta 2011

Hernekastike uusille perunoille

Tori pursuaa uuden sadon tuotteista. Kaikki on vasta kypsynyttä ja vastapoimittua. Tuoreet herneet  ovat hyviä sellaisenaan tai salaateissa. Valmistin niistä kuitenkin nyt kastikkeen uusille perunoille. Herneen vihreä maku ja freesi ulkonäkö täydensi sopivasti peruna-ateriaa.  Kastikkeen voi yhdistää myös esimerkiksi kalalle.

Hernekastike uusille perunoille
3 dl herneitä (litrasta tulee perattuna tämä määrä)
1 sipuli, uutta varhaissipulia
1 rkl voita
3 dl  maitoa
1/2 dl kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua
suolaa, valkopippuria
Kuullota silputtu sipuli voissa ja lisää mukaan herneet. Kuullota noin pari minuuttia. Lisää maito. Anna lämmetä kiehumispisteeseen.  Kaada seos kattilaan ja sekoita sileäksi sauvasekoittimella (tai tehosekoittajassa). Nosta kattila liedelle ja lisää kerma. Mausta.  Anna kiehahtaa, mutta älä keitä enää.
Annostele kastiketta vasta keitetyille uusille perunoille. Viipaloi salaatin lehdille retiisiä ja muutama mansikka.

2 kommenttia:

  1. Oi taivas, miten nälkä tulee katsellessa ruoka-annoksiasi. Kuvat ovat niin houkuttelevia ja hyviä ja uskon, että jos maistamaan pääsisi, ihastus vaan kasvaisi.

    VastaaPoista
  2. Leena,
    Kyllä ne ovat maistuneet

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.