Mustikat otin pakasteesta sulamaan annosmaljojen pohjalle, kun aloitin ruuanlaiton. Ne olivatkin sopivan sulaneita, kun vaahdotin jogurtti-philadelpian niiden päälle. Salaattiaterian jälkeen jälkiruoka oli paikallaan
Anjovisperunasalaatti
rapeaa friseesalaattia
2 varhaisporkkanaa keitettynä
pala tuoretta kurkkua
2 kevätsipulia varsineen
ripaukset oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa
ripaukset oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa
7 varhaisperunaa keitettynä
3 kananmunaa keitettynä
3 kananmunaa keitettynä
125g/1prk anjovista
persiljasilppua
Kastike
1 dl turkkilaista jogurttia
tilkka kermaa
Kastike
1 dl turkkilaista jogurttia
tilkka kermaa
hieman anjovislientä
1/2 rkl dijonsinappia
pari rouhaisua mustapippuria
1 kevätsipuli varsineen silputtuna
ripaus sokeria
1/2 rkl dijonsinappia
pari rouhaisua mustapippuria
1 kevätsipuli varsineen silputtuna
ripaus sokeria
Huuhdo ja revi friseesalaatti vadin pohjalle ja reunoille. Silppua kevätsipuli varsineen ja ripottele se salaatille. Viipaloi porkkanat ja levitä salaatin reunoille. Pirskottele salaattiin oliiviöljyä, sitruunamehua ja suolaa.
Kuutioi perunat ja hienonna munat. Hakkaa anjovis hienoksi. Sekoita nämä kulhossa kevyesti.
Valmista kastike yhdistämällä kaikki aineet. Lisää kastike perunaseokseen sekoittaen. Nosta perunasalaatti salaattivadin keskelle. Viipaloi huuhdeltu kurkku ja asettele viipaleet salaatille. Ripottele pinnalle persiljaa.
Kuutioi perunat ja hienonna munat. Hakkaa anjovis hienoksi. Sekoita nämä kulhossa kevyesti.
Valmista kastike yhdistämällä kaikki aineet. Lisää kastike perunaseokseen sekoittaen. Nosta perunasalaatti salaattivadin keskelle. Viipaloi huuhdeltu kurkku ja asettele viipaleet salaatille. Ripottele pinnalle persiljaa.
Annostele jälkiruokamaljoihin jäiset mustikat hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Ne saavat sulaa sopiviksi.
Vatkaa 2/3 philadelphiajuustoa ja 1/3 turkkilaista jogurttia sekä sopivasti tomusokeria vaahdoksi. Nostele se mustikoille. Lisää päälle muromysliä. Ja aivan lopuksi muutama suklaabasilikan lehti.
Vatkaa 2/3 philadelphiajuustoa ja 1/3 turkkilaista jogurttia sekä sopivasti tomusokeria vaahdoksi. Nostele se mustikoille. Lisää päälle muromysliä. Ja aivan lopuksi muutama suklaabasilikan lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.