perjantai 17. kesäkuuta 2011

Täytetty nieriä

Kun saavuin kalatiskin kohdalle, oli pakko pysähtyä. Kalasta on tullut sopiva herkku, varsinkin kun kauppias myi sitä tänään edullisesti. Kasvatettu ruotsalainen nieriä maksoi 9,95 €/kilo.  Kokonainen kala sopii hyvin uunikalaksi. Niinpä tänään kypsyi uunissa täytetty nieriä.  Uudet perunat sopivat  kalaruokien kanssa hyvin.

Täytetty nieriä

 1 kokonainen  nieriä kalatiskistä
merisuolaa ja pippuria myllystä
tuoretta timjamia ja basilikaa
1 sitruuna
1,5 dl olutta
oliiviöljyä tai voita
Huuhtele kala ja kuivaa se. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria.  Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se viipaleiksi.
Täytä kala yrteillä ja sitruunaviipaleilla. Levitä uunivuokaan leivinpaperi ja nosta kala vuokaan. Kaada päälle olut. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä tai nostele päälle voinokareita. Kypsennä 190-asteessa noin puolisen tuntia.

2 kommenttia:

  1. Nieriä on ihana kala! Ja saispa täälläkin noin hyvää kalaa noin edullisesti...

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Tykkään myös nieriästä, paras punalihainen kala. Rautu, joka on järvissä kasvava nieriä myös on ehkä paras.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.