Täytetty nieriä
1 kokonainen nieriä kalatiskistä
merisuolaa ja pippuria myllystä
merisuolaa ja pippuria myllystä
tuoretta timjamia ja basilikaa
1 sitruuna
1,5 dl olutta
oliiviöljyä tai voita
1,5 dl olutta
oliiviöljyä tai voita
Huuhtele kala ja kuivaa se. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se viipaleiksi.
Täytä kala yrteillä ja sitruunaviipaleilla. Levitä uunivuokaan leivinpaperi ja nosta kala vuokaan. Kaada päälle olut. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä tai nostele päälle voinokareita. Kypsennä 190-asteessa noin puolisen tuntia.
Täytä kala yrteillä ja sitruunaviipaleilla. Levitä uunivuokaan leivinpaperi ja nosta kala vuokaan. Kaada päälle olut. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä tai nostele päälle voinokareita. Kypsennä 190-asteessa noin puolisen tuntia.
Nieriä on ihana kala! Ja saispa täälläkin noin hyvää kalaa noin edullisesti...
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaTykkään myös nieriästä, paras punalihainen kala. Rautu, joka on järvissä kasvava nieriä myös on ehkä paras.