sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Haudutettu hirvipaisti

Viimeinen hirvenlihasatsi valmistui tämän päivän ateriaksi.  Tämä paisti hautui kannen alla uunissa mureaksi. Käytin mausteina sekä tuoretta rosmariinia että  kelta- ja valkosipulia.  Uudet perunat, varhaisporkkana, salaatti, hunajanauris ja muut lisukkeet olivat hyvä lisä paistille.  Hirvi on paras liharaaka-aineista, toivon, että onnistuisimme saamaan sitä ensi syksynäkin. 

Haudutettu hirvipaisti


Otin lihan sulamaan jääkaappiin valmistusta edeltävänä päivänä. Hyvissä ajoin ennen valmistusta nostin sulaneen lihan huoneen lämpöön. Maustoin paistin mustapippurirouheella ja suolalla.  Sulatin voin pähkinäiseksi ja ruskistin paistin joka puolelta. Suikaloin kaksi keltasipulia ja murskasin kolme isoa valkosipulinkynttä  ja kuullotin ne pannulla paistin jälkeen. Nostin paistin, sipulit  ja muutaman oksan tuoretta rosmariinia kannelliseen kasariin. Lisäsin kasariin pannuhuuhdeliemen sekä lihalientä sen verran, että paisti juuri ja juuri peittyy. Lopuksi päällystin paistin possunsivuviipaleilla, ripottelin niille hieman suolaa.
Nostin kasarin ilman kantta uuniin 200-asteeseen ja alensin lämpöä noin 20 minuutin kuluttua 150-asteeseen ja laitoin kannen päälle. Annoin kypsyä noin kolme tuntia, kunnes paisti on läpikypsää.
Paistoliemen siivilöin ja valmistin kastikkeen maissijauhoilla suurustaen.
Lisukkeet, keitetyt uudet perunat, varhaisporkkanaa, hunajanaurista, puolukkasurvosta, salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.