Haudutettu hirvipaisti
Otin lihan sulamaan jääkaappiin valmistusta edeltävänä päivänä. Hyvissä ajoin ennen valmistusta nostin sulaneen lihan huoneen lämpöön. Maustoin paistin mustapippurirouheella ja suolalla. Sulatin voin pähkinäiseksi ja ruskistin paistin joka puolelta. Suikaloin kaksi keltasipulia ja murskasin kolme isoa valkosipulinkynttä ja kuullotin ne pannulla paistin jälkeen. Nostin paistin, sipulit ja muutaman oksan tuoretta rosmariinia kannelliseen kasariin. Lisäsin kasariin pannuhuuhdeliemen sekä lihalientä sen verran, että paisti juuri ja juuri peittyy. Lopuksi päällystin paistin possunsivuviipaleilla, ripottelin niille hieman suolaa.
Nostin kasarin ilman kantta uuniin 200-asteeseen ja alensin lämpöä noin 20 minuutin kuluttua 150-asteeseen ja laitoin kannen päälle. Annoin kypsyä noin kolme tuntia, kunnes paisti on läpikypsää.
Paistoliemen siivilöin ja valmistin kastikkeen maissijauhoilla suurustaen.
Lisukkeet, keitetyt uudet perunat, varhaisporkkanaa, hunajanaurista, puolukkasurvosta, salaattia.
Nostin kasarin ilman kantta uuniin 200-asteeseen ja alensin lämpöä noin 20 minuutin kuluttua 150-asteeseen ja laitoin kannen päälle. Annoin kypsyä noin kolme tuntia, kunnes paisti on läpikypsää.
Paistoliemen siivilöin ja valmistin kastikkeen maissijauhoilla suurustaen.
Lisukkeet, keitetyt uudet perunat, varhaisporkkanaa, hunajanaurista, puolukkasurvosta, salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.