torstai 2. kesäkuuta 2011

Caesarin uunilohi Raparperia mascarponevaahdolla

Kiirastorstain päivällinen oli uunilohta. Minulla oli uusi ja ennen kokematon versio lohen valmistuksessa. Lueskelin HS.fi ruokaosiota ja silmiini osui tänä ohje. Olin heti vakuuttunut, että tätä kannattaa kokeilla. En pettynyt, tätä tehdään uusiksi monta kertaa.  Anjovis toi tarpeellisen suolan loheen, joten suola puuttuu ohjeesta kokonaan.
Jälkiruoka vei melkein kielen mennessään. Raparperit ovat juuri nyt parhaimmillaan ja niistä oli ilo valmistaa jälkiruoka. Otin suomalaiset mansikat myös mukaan ja mascarpone silasi lopullisen makuelämyksen .

Caesarin uunilohi

n 600 g merilohifilettä
1 1/2 dl raastettua parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl hunajasinappia maille
ripaus mustapippuria
n puolikas  rasia anjovisfilettä
persiljaa
Laita filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita öljystä ja parmesaanista tahna. Mausta se sinapilla ja mustapippurilla ja raasta mukaan valkosipulit. Sekoita.  Sivele tahna lohen pintaan. Valuta anjovikset ja asettele ne fileen pinnalle. Kypsennä 200-asteessa 20-30 minuuttia. Ripottele kypsän kalan pinnalle persiljaa.
Fileen seuraksi tarjosin viipaleperunoita ja salanovasalaattia.

Raparperia mascarpone-vaahdolla

Raparperit
2 3/4 dl vettä
3 dl sokeria
1 rkl hunajaa
1/2 vaniljatankoa ( siemenet käytetään mascarponeen)
1 kanelitanko
350 g raparperia / n. 4 vartta
Halkaise puolikas vaniljatanko ja kaavi veitsellä siemenet talteen. Laita vesi kattilaan, lisää sinne vanilja- ja kanelitanko, hunaja ja sokeri. Kuumenna seos ja keitä pari minuuttia.
Pese raparperit ja leikkaa ne vinottain 4 sentin paloiksi. Lado palat uunivuokaan ja kaada kuuma liemi päälle.
Peitä kannella tai foliolla. Kypsennä 150-asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes palat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä liemessä.
Mascarpone-vaahto
250 g/1rs mascarpone-juustoa
4 rkl tomusokeria
1/2 vaniljatangon siemenet
1 sitruunan mehu
1 1/2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun mansikoita
Sekoita vaniljasiemenet mascarponeen. Lisää tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää se nostellen mascarpone-seokseen.
Huuhdo mansikat ja leikkaa ne lohkoiksi.
Annostele raparperi, mansikat ja mascarpone-vaahto jälkiruokalautasille, neljä-viisi annosta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.