lauantai 11. kesäkuuta 2011

Paahdettua lohta salaatilla

Nyt on niin, että  näillä helteillä ruoka pitää olla kevyttä ja nopeasti kasattua. Se on silloin salaattia. Ostin kirjolohifileen, josta graavasin palan ja loput paahdoin pannulla suolassa. Taas kerran todettiin, että salaateissa onnistuu aina. Kaikki ainekset sopivat hyvin keskenään.

Paahdettua lohta salaatilla

uuden sadon perunoita
kirjolohifilettä
kananmunia
salanovasalaattia
punasipulia
pala kurkkua
tomaattia
rucolaa, mangoldia, basilikaa
Kastike
3 rkl rypsiöljyä, 1 rkl vaaleaa balsamicoa, 1 rkl hunajasinappia, ripaukset sokeria, suolaa ja mustapippuria
Sekoita kastike tasaisen sakeaksi.

Keitä kananmunat. Keitä perunat ja nosta jäähtymään ja lohko. Suikaloi punasipuli, lohko tomaatit ja viipaloi kurkku. Annostele salaattiainekset  lautasille ja lisää salaatille kastike. Leikkaa lohifilee isoiksi kuutioiksi. Ripottele pannulle hienoa merisuolaa ja paahda kuumalla pannulla lohikuutiot molemmin puolin nopeasti.
Nostele lohikuutiot salaatille ja lisää mukaan yrtit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.