Ei ollut tarkoitus leipoa. Kun pakasteesta löytyikin yllätyksenä mustikoita, niitä piti nyt käyttää. Löysin Alpro Soyalle Sami Tallbergin suunnitteleman ohjeen. Siinä oli käytetty AlproSoya- jogurttia. Koska minulla oli jääkaapissa Lindahlsin turkkilaista jogurttia, käytin sitä.
Maitokaali
1 keskikokoinen varhaiskaali
1/2 l vettä + suolaa
3-4 porkkanaa
nokare voita
1/2 l vettä + suolaa
3-4 porkkanaa
nokare voita
1 l maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja ripaus sokeria
Suikaloi kaali. Lisää kattilaan vesi ja suola ja kaalisuikaleet. Anna kiehahtaa hetki. Pese ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lisää ne kaalin joukkoon ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon voinokare ja maito. Sekoita maitotilkkaan vehnäjauhot ja lisää keittoon sekoittaen. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja ripaus sokeria
Suikaloi kaali. Lisää kattilaan vesi ja suola ja kaalisuikaleet. Anna kiehahtaa hetki. Pese ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Lisää ne kaalin joukkoon ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon voinokare ja maito. Sekoita maitotilkkaan vehnäjauhot ja lisää keittoon sekoittaen. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
Munaton mustikkatorttu
200 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 dl turkkilaista luomujogurttia
2 dl ruisjauhoja (tai tattarijauhoja)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 dl turkkilaista luomujogurttia
2 dl ruisjauhoja (tai tattarijauhoja)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi voivaahtoon.
Sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
5 dl mustikoita
1 dl sokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
Levitä taikina voideltuun vuokaan ja sen reunoille. Sekoita sokeri mustikoihin ja levitä ne torttupohjalle. Sekoita jogurtti tasaiseksi ja kaada mustikoille. Käytin puolet mansikka- ja puolet maustamatonta jogurttia vain siitä syystä, että maustamatonta ei ollut tarpeeksi. Itseasiassa turkkilainen mansikkajogurtti sopii päälle oikein hyvin.
Sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
5 dl mustikoita
1 dl sokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
Levitä taikina voideltuun vuokaan ja sen reunoille. Sekoita sokeri mustikoihin ja levitä ne torttupohjalle. Sekoita jogurtti tasaiseksi ja kaada mustikoille. Käytin puolet mansikka- ja puolet maustamatonta jogurttia vain siitä syystä, että maustamatonta ei ollut tarpeeksi. Itseasiassa turkkilainen mansikkajogurtti sopii päälle oikein hyvin.
Olen kaalikeiton tosi ystävä:). Empä ole koskaan maitoon keittänyt, mutta pitäis kokeilla. Ja tuo piirakka nami..
VastaaPoistaAskartelin itte,
VastaaPoistaMaitokaali sopii juuri nyt ensimmäisistä varhaiskaaleista.
Piirakka on helppo ja mehukas.
Tuosta maitokaalista tuli mieleeni äitini kesällä keittämä kesäkeitto, se oli suurta herkkua. Silloin ei vielä ollut kodeissa pakastimia, joten tuota maitokeittoa keitettiin vain kesäisin.
VastaaPoistaTuota nostalgiakeittoa on keitettävä jonain helteisenä kesäpäivänä.
Kiitos, kun muistutit.
Unelma,
VastaaPoistaTämä on hyvää, maito sopii kaalen kanssa
Maitokaali on ollut minulta unohduksissa,nyt olen sitä pariin otteeseen tehnyt, ja mies jo sanoi että syödään loppukesä tätä. Yksinkertaista, mutta niin herkkua!
VastaaPoista