Parsa-porkkanakeitto
300 g parsaa
2 porkkanaa
4 dl kanalientä fondipalasta
2 dl kermaa
300 g parsaa
2 porkkanaa
4 dl kanalientä fondipalasta
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria, sokeria
1 rkl maissijauhoja
Kuori parsat ja huuhdo ne. Leikkaa kukkanuput erikseen ja kiehauta ne parisen minuuttia, nosta kylmään vesitilkkaan odottamaan. Pilko parsan vihreä osa paloiksi. Kuori porkkanat ja paloittele lanteiksi. Kiehauta kanaliemi, lisää kerma ja mausteet sekä parsapalat ja porkkanalantit. Keitä kypsäksi. Soseuta keitto tarkista maku. Suurusta keitto maissijauholla. Liota maissijauho vesitilkkaan ja sekoita keittoon koko ajan sekoittaen, anna kypsyä muutama minuutti. Lisää keittoon halkaistut parsakukinnot.
1 rkl maissijauhoja
Kuori parsat ja huuhdo ne. Leikkaa kukkanuput erikseen ja kiehauta ne parisen minuuttia, nosta kylmään vesitilkkaan odottamaan. Pilko parsan vihreä osa paloiksi. Kuori porkkanat ja paloittele lanteiksi. Kiehauta kanaliemi, lisää kerma ja mausteet sekä parsapalat ja porkkanalantit. Keitä kypsäksi. Soseuta keitto tarkista maku. Suurusta keitto maissijauholla. Liota maissijauho vesitilkkaan ja sekoita keittoon koko ajan sekoittaen, anna kypsyä muutama minuutti. Lisää keittoon halkaistut parsakukinnot.
Ai ai kuinka on herkullista.
VastaaPoistaTupu,
VastaaPoistaTämä olikin hyvää
KIITOS taas tästä vinkistä..olen monasti ajatellut että mitkäkön parsan kanssa voisi muuta laittaa.
VastaaPoistaTuija,
VastaaPoistaOlisin tehnyt kokokaan parsasta, mutta oli sitä vähänlaisesti. 500g parsaa olisi tähän nestemäärään ollut sopiva.