tiistai 7. kesäkuuta 2011

Parsa-porkkanakeitto

Ensin piti keittää parsakeittoa,  parsaa vain oli liian vähän. Joten otin mukaan porkkanaa. Se oli hyvä valinta, parsa ja porkkana sopivat  hyvin yhteen. Keitto on todella hyvää.

Parsa-porkkanakeitto

300 g parsaa
2 porkkanaa
4 dl kanalientä fondipalasta
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria, sokeria
1 rkl maissijauhoja
Kuori parsat ja huuhdo ne. Leikkaa kukkanuput erikseen ja kiehauta ne parisen minuuttia, nosta kylmään vesitilkkaan odottamaan. Pilko parsan vihreä osa paloiksi. Kuori porkkanat ja paloittele lanteiksi. Kiehauta kanaliemi, lisää kerma ja mausteet sekä parsapalat ja porkkanalantit. Keitä kypsäksi. Soseuta keitto tarkista maku. Suurusta keitto maissijauholla. Liota maissijauho vesitilkkaan ja sekoita keittoon koko ajan sekoittaen, anna  kypsyä muutama minuutti. Lisää keittoon halkaistut parsakukinnot.

4 kommenttia:

  1. Ai ai kuinka on herkullista.

    VastaaPoista
  2. Tupu,
    Tämä olikin hyvää

    VastaaPoista
  3. KIITOS taas tästä vinkistä..olen monasti ajatellut että mitkäkön parsan kanssa voisi muuta laittaa.

    VastaaPoista
  4. Tuija,
    Olisin tehnyt kokokaan parsasta, mutta oli sitä vähänlaisesti. 500g parsaa olisi tähän nestemäärään ollut sopiva.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.