tiistai 21. kesäkuuta 2011

Rosmariini-raparperikeikauskakku

Kun luin Koti ja Keittiö-lehteä silmiini osui herkulliselta kuulostava raparperikakun ohje.  Siltä istumalta kipaisin ostamassa raparperia lähikaupasta. Olikin oikein hyvää kotimaista raparperia. Kakku on nyt kumottuna vetäytymässä. Huomenna se on parhaimmillaan siitä pari päivää eteenpäin, jos ei aivan kerralla kulu. En ole varma maltanko olla maistamatta sitä jo tänä iltana. Nimittäin napsaisin pienen suupalan kuvauksen jälkeen ja voi että oli hyvää.

Rosmariini-raparperikeikauskakku

Pohjalle
75 g voita
3/4 dl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
1 rosmariininoksa
1 rkl sitruunamehua
400 g raparperia
Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri, hunaja ja hienonnettu rosmariini sekä sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret ja asettele raparperipalat rasva-sokeriseoksen päälle. (Pienin reilun puolen sentin paloiksi raparperin)
Taikina
150 g voita (tai margariinia)
2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
yhden sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Tarjoiluun 
2 dl vispikermaa
1-2 rkl cointreau-likööriä
Valmista taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vähitellen. Lusikoi taikina uunivuokaan raparperitäytteen päälle.
Paista 200-asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja kumoa.
Vaahdota kerma ja mausta liköörillä. Tarjoa kakun kera.

3 kommenttia:

  1. Rosmariini ja raparperi tosiaan ovat ihana yhdistelmä! Olen jo useampana vuonna keitellyt raparperi-rosmariinikiisseliä, joka on myös oikein hyvää. Tätä torttua voisi melkeinpä kokeilla juhannuksen kahvipöytään. (:

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, ihan tosi mehevän ja herkullisen näköistä! :--) Itellä on pienet traumat raparperikeikauksesta, joka kumouttani päätti lätsähtää pöydälle.. tais pakasteraparpereissa olla jäätä joka sit oli sulanu sinne... :D Tätä vois kyllä koittaa, jälleen yksi ohje lisää noihin testattavien listaan, joka on muuten loputon :--)

    VastaaPoista
  3. Helmi,
    Kiisseli kuulostaa myös hyvältä.
    Tämä kakku on hyvää, vaikka ei ihan puleeratun näköinen olekkaan.

    Sanna,
    Kannattaa antaa jäähtyä jonkin aikaa enne3n kumoamista.
    Ja pohjan laitoin odottamaan vuuan pohjalle ennen varsinaisen kakkutaikinan lisäämistä.
    Keikauskakkuihin kuuluu määrätylainen lässähtäneisyys. Se ei makua haitanne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.