keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Katkarapupasta

Nyt on satanut kiitettävästi ja parasta aikaakin sataa.  Olin muutama päivä sitten ostanut tuorepastaa ja innostuin tänään tekemään siitä ruokaa. Ei huvittanut kokkailla mitään monimutkaista ja silloin pasta on paikallaan. En muista, että olisin aikaisemmin tehnyt katkarapupastaa, nyt sekin puute on korjattu.
Lisäsin mukaan kaapista kaikenlaista. Avattu tomaattimurskapurkki piti käyttää pois, avattu mascarponepurkin loppu tuli käytettyä ja puolikas koskenlaskijaakin. Kuulostaa ihan italialaiselta tyyliltä, siellä pastoihin keksitään laittaa sitä mitä kaappiin on yli jäänyt. Tomaattimurskalle ei tarvinnut edes sokeria lisätä, mascarpone hoiti makeuden sopivasti.
Katkarapupasta (2-3 annosta)
 
1 pkt /250 g tuorepastaa
1 punasipuli
1/2 tl chiliä
muutama rouhaisu mustapippuria
rypsiöljyä
3/4 prk tomaattimurskaa
ripaus suolaa
1/2 pkt koskenlaskija juustoa voimakas
100 g mascarponea
250 g jäisiä katkarapuja
tuoretta rucolaa
Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä, lisää mukaan chili ja mustapippuri, kuullota hetki. Kaada mukaan tomaattimurska, ripauta mukaan suolaa. Pilko sekaan koskenlaskija ja anna sen sulaa, sekoita tasaiseksi.
Lisää mascarponejuusto (voit korvata sen kermalla) sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset katkaravut.
Keitä pasta ohjeen mukaan (3min), valuta ja lorauta tilkka oliiviöljyä. Sekoita pastaan kastike. Lisää annoslautasille rucolaa.

4 kommenttia:

  1. Oih ja voih... Nyt en pysty ohjetta lukemaan; Söimme juuri antamasi - raparperikaurapaistos- ohjeen mukaan valmistettua herkkua iltapalaksi!
    (Söimme - siis ahmimme)

    VastaaPoista
  2. No niin tätä reseptiä ollaan odotettu, katkaravut on mun herkkua ja olen tainnutkin joskus kysellä sulta että mitenkäs tästä tehtäisiin pastakastike, tai sitten olen nähnyt unta.
    :) <3

    VastaaPoista
  3. Tuija,
    Todella hyvää ja kuten pastat ovat, ei tarvitse kauan keittiössä kokkailla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.