perjantai 24. kesäkuuta 2011

Entrecote salaatilla Valkosuklaalimesametti mansikoilla

Juhannusaattoon kuuluivat tänään mansikat. Niitä oli salaatissa ja jälkiruuassa.  Nyt en kauan keittiössä  aikaa tuhlannut. On niin kauniin aurinkoista vaikka tuuleekin, että ulos on mentävä ja nautittava juhannusillasta.

Entrecote mansikkasalaatissa
Grillasin entrecoteepihvit, sivelin pintaan sesamöljyä ja maustoin suolalla ja pippurilla.  Grillasin myös varhaisporkkanoita, jotka melkein unohtuivat grilliin.
 
Salaattiin sekoitin rooman- ja friseesalaattia, kevätsipulia, kurkkukuutioita ja kastikkeeksi taatun varma  vinaigrette. Paahdoin siemeniä ja lohkoin mansikoita päälle. Lopuksi ruukkuyrteistä otin mukaan salaattiin pikkubasilikaa ja rucolaa. Kuten huomaatte kuvausvaiheessa puuttuvat annoksesta grillatut varhaisporkkanat.

Valkosuklaalimesametti mansikoilla 
1 levy  (100g) valkosuklaata, 4 rkl kermaa,  1 limen kuoriraaste. Päälle lohkottuja masikoita ja suklaabasilikaa.
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää seokseen kerma ja limekuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.
Nostele samettimainen suklaa annoslautasille. Asettele pinnalle mansikkalohkot ja lopuksi suklaabasilikalehtiä.

Mukavaa juhannuksen jatkoa kaikille lukijoilleni.

3 kommenttia:

  1. Aaaa nam mitä ruokaa ,___, !

    http://rosaliespaperplanes.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Ihanan kauniita ruokia.
    Meillä syötiin kirsikoita, kun mansikat maksoivat 9 € litra, vähän liian kalliita kotimaisia. Täytyy odottaa vielä vähän aikaa, ehkä hinta vähän laskee.

    VastaaPoista
  3. Roosa,
    Mansikat ovat niin hyviä sekä salaatissa että jälkiruuassa.

    Unelma,
    Torilla suomalainen litra maksoi 3,95 €

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.