sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Uunilohi cremefraichekuorrutteella

Merilohi valmistuu uunissa vaivattomasti. Nyt käytin hieman erilaista tapaa valmistuksessa. Otin mukaan cremefraichen eli ranskankerman sen kevyemmän version. Sopi mukavasti, korvasi kastikkeen  Sitä ei siis tarvinnut kokata. Salaattiin tein vaihteeksi jjugurttikastikkeen.

Uunilohi cremefraichella

1 kg merilohifilettä
3 tl murskattua rosepippuria
3 tl ruususuolaa
1 prk cremefraichea

Paloittele lohifilee annospaloiksi ja asettele palat fileen muotoon voideltuun uunivuokaan. Mausta lohi roseepippurilla ja suolalla. Levitä pinnalle ranskankerma. Kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia.




Tarjosin lohen seurana keitettyjä perunalohkoja ja vihreää salaattia.
Salaatissa, rapeaa jääsalaattia, varsiselleriä pilkottuna, kevätsipulia silputtuna, kurkkua kuorittuna ja pilkottuna,  muutama tomaattilohko. Kastike turkkilaista luomujugurttia 1,5 dl, puolikas limenmehu, 3 rkl hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Sekoita. Aseta kastike eri kulhoon tarjolle.

2 kommenttia:

  1. Nam, nayttaa ja kuulostaa todella herkulliselta. Etsin aina uusia lohiresepteja. Pitaa ehdottomasti kokeilla tata. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.