lauantai 13. maaliskuuta 2010

Kuhafileet kasvispedillä

Kauppahallista ostin kuhafileitä tälle päivälle.  Ostin fenkolia samalla. Sen mieto aniksen maku sopii hyvin kalaruokiin. Valmistin hieman kevyemmin tämän kalaruuan, paistamisessa käytin oliiviöljyä ei voita. Vaikka voi toisi kauniin rusketuksen kalalle ja maun tietysti. Mutta hyvää oli tämäkin. Jäi hieman kevyempi omatunto, kun ei ollut kovia rasvoja mukana.  Kasvispeti oli hyvä ratkaisu miedon kalan seurana.

Kuhafileet kasvispedillä (3-4 annosta)

2 isoa nahatonta kuhafilettä
valkopippuria, suolaa
ripaus sitruunamehua
oliiviöljyä

Puolita fileet. Mausta murskatulla valkopippurilla ja suolalla. Paista tilkassa oliiviöljyä 2 minuuttia  kummaltakin puolelta. Puserra pintaan hieman sitruunamehua.

Kasvispeti
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 fenkoli
10 cm purjon vaaleaa osaa
                                                                                    2 dl kasvislientä
                                                                                    ripaus sitruunamehua
                                                                                   oliiviöljyä

Pilko sipuli ja valkosipulit suikaleiksi. Huuhtele fenkoli ja suikaloi. Leikkaa purjopala poikki ja halki.
Kuullota sipulit oliiviöljytilkassa. Lisää fenkolisuikaleet ja purjopalat. Ripauta mukaan sitruunamehua.  Kuullota hetki. Kaada mukaan kasviliemi. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia..

Tarjosin lisäksi perunasosetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.