Päärynä ja sinihomejuusto ovat hyvä pari keskenään. Maut synkkaavat hienosti. Kun valmistin tätä, mietin kumpi lopputulos on makea vai suolainen. Merkkasin piirakan suolainen leivonta-osastoon, vaikka nautimme piirakkaa tänään jälkiruokana kahvin kera. Tämä sopii myös valko- tai punaviinin kanssa nautittavaksi ja alkuruokana salaatin kera. Paistoin piirakan irtopohjavuoassa, mutta miksei sen voi paistaa piirakkavuoassakin ja tarjota suoraan siitä. Käytin valmista piirakkataikinaa.
Päärynä-sinihomejuustopiirakka
1 pkt piirakkataikinaa
4-5 päärynää
1 tlk (200g) ranskankermaa 18%
2 kananmunaa
mustapippuria
125 g sinihomejuustoa
Voitele ja korppujauhota vuoka tai irtopohjavuoan pohja. Kuori päärynät, poista siemenkota, viipaloi ohueksi. Minulla oli isoja päärynöitä, niitä käytin 4 kpl. Anna pakastetaikinan sulaa tunti ennen leipomista. Muotoile pehmyt taikina vuokaan. Esipaista noin 10 minuuttia 225-asteessa. Levitä päärynäviipaleet limittäin tiiviisti piirakkapohjalle. Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma, ripottele mukaan hieman mustapippuria. Sekoita ja kaada päärynöille. Murustele päälle sinihomejuusto. Paista 225-asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä 15-minuuttia ennen leikkaamista.
lauantai 27. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Varmasti hyvä yhdistelmä - mietin juuri tuota että onkohan makea vai suolainen kun luin eteenpäin niin se oli sinullakin mietinnässä :) Tosi näyttävä se on vieraskahvipöytään :)
VastaaPoistanaaam! menis just nyt ihan huippuhyvin!
VastaaPoistaRisulinna,
VastaaPoistaTulin siihen tulokseen että on sekä että, riippuu tarjotaanko alkupalana tai sitten jälkkärinä.
Merituuli,
Tosiaan pääsiäiseksi on sopivaa.