sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Kylmäsavulohimousse

Kylmäsavulohi sopii hyvin alkuruokiin, kevyeen lounasruokaan tai iltapalaksi. Valmistin kevyeksi lounaaksi  kylmäsavulohimoussen uunissa paahdetuille leipäviipaleille.  Alkupalaksi ruiskiekolla se on nopea ja mehukas vaihtoehto.

Kylmäsavulohimousse paahdetulla leivällä

150 g kylmäsavulohta
2 kesäsipulia varsineen
1 punasipuli
 pieni herkkukurkku
 2 dl ranskankermaa kevyt
mustapippuria
kirsikkatomaattia
maalaisleipää
valkosipulia, oliiviöljyä
salaattia
Kuutioi kylmäsavulohi. Silppua kesäsipuli, punasipuli ja herkkukurkku. Sekoita ranskakerma sileäksi, mausta mustapippurilla. Sekoita lohikuutiot ja muut aineet keskenään ja lisää sekoittaen mukaan ranskankerma.

Koristele kesäsipulilla ja kirsikkatomaattilohkoilla
Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hierrä pintaan valkosipulia. Paahda uunissa 200-asteessa noin 10-15 minuuttia. Valmista leivät. Aseta viipaleille salaatinlehti ja täytä kylmäsavulohimoussella. 

4 kommenttia:

  1. Tämä vie varmasti kielen mennessään...kuulostaa tosi herkulta.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Otan käyttöön, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tytti,
    Kannattaa kokeilla, on myös nopeaa.

    Famu falsetissa,
    Kokeile ja nauti. Oli se hyvää.

    VastaaPoista
  4. oi nam! ja leipäkuva on niin houkutteleva vihreän salaatinlehtensä kanssa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.