Kylmäsavulohi sopii hyvin alkuruokiin, kevyeen lounasruokaan tai iltapalaksi. Valmistin kevyeksi lounaaksi kylmäsavulohimoussen uunissa paahdetuille leipäviipaleille. Alkupalaksi ruiskiekolla se on nopea ja mehukas vaihtoehto.
Kylmäsavulohimousse paahdetulla leivällä
150 g kylmäsavulohta
2 kesäsipulia varsineen
1 punasipuli
pieni herkkukurkku
2 dl ranskankermaa kevyt
mustapippuria
kirsikkatomaattia
maalaisleipää
valkosipulia, oliiviöljyä
salaattia
Kuutioi kylmäsavulohi. Silppua kesäsipuli, punasipuli ja herkkukurkku. Sekoita ranskakerma sileäksi, mausta mustapippurilla. Sekoita lohikuutiot ja muut aineet keskenään ja lisää sekoittaen mukaan ranskankerma.
Koristele kesäsipulilla ja kirsikkatomaattilohkoilla
Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hierrä pintaan valkosipulia. Paahda uunissa 200-asteessa noin 10-15 minuuttia. Valmista leivät. Aseta viipaleille salaatinlehti ja täytä kylmäsavulohimoussella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä vie varmasti kielen mennessään...kuulostaa tosi herkulta.
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa ja näyttää. Otan käyttöön, kiitos!
VastaaPoistaTytti,
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, on myös nopeaa.
Famu falsetissa,
Kokeile ja nauti. Oli se hyvää.
oi nam! ja leipäkuva on niin houkutteleva vihreän salaatinlehtensä kanssa!
VastaaPoista