keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Kookosmaitokiisseli mustikoilla

Maanantaina syntyi raikas jälkiruoka. Maitoa ei ollut jääkaapissa, mutta kookosmaitoa oli kaapissa. Se sopi jälkiruokaan hyvin. Mustikat ovat  tutkitusti terveellistä syötävää. Ne vaikuttavat positiivisesti sydän- ja verisuonitauteihin, silmäsairauksiin ja estävät syövän riskiä. Mustikat sisältävät terveysvaikutteisia antioksidantteja, jotka vähentävät tulehdusriskejä.  Loistava yhdistelmä on kookosmaitokiisseli ja mustikat, sitä meillä nautiskeltiin ja nautitaan jatkossakin. Ohje ohrakas-paketista.

Kookosmaitokiisseli mustikoilla

6 dl kookosmaitoa
4 rkl sokeria
5 rkl ohrakasta
tilkka vettä
Mittaa kookosmaito, lisäsin hieman vettä, ja sokeri kattilaan. Liuota ohrakas pieneen määrään kylmää vettä ja sekoita kookosmaidon joukkoon. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Jatka keittämistä vielä 2 minuuttia.
Annostelin lämpimän kiisselin kerroksittain jäisten mustikoiden päälle. Mustikat sulivat ja kiisseli jäähtyi sopivaksi.

Tänään valmistin broileripastaa eilen jääneistä filepihveistä, kuullotin mukaan sipulia ja valkosipulia ja sekoitin seuraksi salaatin jugurttikastikkeella.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli viikonloppuna jälkiruokana hedelmäsalaattia ja tomusokerilla makeutettua vatkattua kookosmaitoa. Kookosmaidosta tulee ihan hurjan hyviä jälkkäreitä.

    VastaaPoista
  2. Kaisa,
    Kuulostaa tosi herkulliselta.
    Totta kookosmaito on pehmeää ja samettista, hyvää jälkiruokina.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.